Παραμένουν υπό την ομπρέλα της ΕΚΤ οι 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες - iefimerida.gr

Παραμένουν υπό την ομπρέλα της ΕΚΤ οι 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης που θεωρούνται σημαντικές και εποπτεύονται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μειώνονται σε 127 από 129 που ήταν στην αρχή του 2016, ενώ και οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες παραμένουν υπό την «ομπρέλα» της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η μεταβολή προέκυψε μετά τη σχετική ετήσια έρευνα που έκανε η ΕΚΤ, από την οποία προέκυψε ότι η Citibank Holdings Ireland Ltd διαπιστώθηκε ως σημαντική τράπεζα, λόγω αύξησης του μεγέθους της, και θα επιβλέπεται από την ΕΚΤ από την 1η Ιανουαρίου 2017. Τρεις άλλες τράπεζες δεν θεωρούνται πλέον σημαντικές και εξαιρέθηκαν από τον σχετικό κατάλογο

Οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες - Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank - παραμένουν στον κατάλογο των συστημικά σημαντικών τραπεζών που εποπτεύονται απευθείας από την ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ συστημικές τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ