Κοτόπουλο λεμονάτο, σε αργή βράση

Είναι μια συνταγή για ψήσιμο Slow cooker, θα ψήσετε το κοτόπουλό σας για 4-5 ώρες για να γίνει νόστιμο.

Θα το ψήσετε με μυδωρικά, σκόρδο, λεμόνι και βούτυρο και θα έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, ποιοτικό, χωριάτικο
  • 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλυτζανιού νερό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολ βάλτε τη ρίγανη, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι
  • Ανακατέψτε καλά και βυθίστε τα στήθη κοτόπουλου για λίγα λεπτά -Περάστε το με πινέλο κουζίνας, καλύτερα
  • Σε κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και ροδίστε τα στήθη κοτόπουλου πολύ καλά
  • Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το νερό, σε χαμηλή φωτιά βράστε για 4-5 ώρες
  • Οταν σερβίρετε ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κοτοπουλο λεμονάτο αργή βράση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ