Ψητό ροσμπίφ με σκόρδο και δεντρολίβανο

Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι το καλό κρέας. Το φιλέτο είναι μια σίγουρη λύση, αλλά ο κρεοπώλης σας μπορεί να σας δώσει και άλλο κομμάτι, με λίγο λίπος παραπάνω

Το ροσμπίφ είναι ιδανικό για τραπέζι με αρκετά άτομα. Αλλά μην το φοβάστε, ψήστε το και φάτε το σε κρύες φέτες επί πολλές μέρες, είναι νοστιμότατο.

Υλικά

  • 1,5 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο τυλιχτό σε δίχτυ
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
  • 1 κουταλιά γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουταλιά γλυκού μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να βάλει το κρέας ροσμπίφ σε δίχτυ
  • Κόψτε τα 2 σκόρδα σε λωρίδες -Ανοίξτε το κρέας με μαχαίρι και χώστε το σκόρδο σε διάφορα μέρη
  • Τα υπόλοιπα 2 σκόρδα λιώστε τα σε γουδί -Προσθέστε τα μυρωδικά, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ
  • Ανακατέψτε καλά όλα αυτά τα υλικά με ένα πηρούνι και περιχύστε όσο καλύτερα μπορείτε το ροσμπίφ
  • Βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες και ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ψήστε το ροσμπίφ σε ταψάκι, μαζί με όλα τα μυρωδικά και το λάδι για 45 λεπτά
  • Χαμηλώστε τον φούρνο και ψήστε για άλλα 30 λεπτά -Καλύψτε με αλουμινόχαρτο αν καίγεται
  • Ψήστε άλλα 20 λεπτά αν το θέλετε καλοψημένο προς ελαφρό ροζ, αλλιώς βγάλτε το  
  • Συνολικά για καλοψημένο, ελαφρώς ροζ: 1 ώρα και 45 λεπτά
  • Αυτός ο χρόνος αρκεί για να ψήσετε και πατάτες μαζί με το ροσμπίφ

** Μια καλή συμβουλή: όταν βγάλετε το ροσμπίφ, ρίξτε από πάνω του ένα μεγάλο κομμάτι βούτυρο, λιώνει στο ζεστό κρέας και δίνει γεύση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ροσμπίφ δεντρολίβανο σκόρδο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ