Ρωσία: Συστήματα αεράμυνας S-400 και πυραύλους Iskander αναπτύσσει η Μόσχα στο Καλίνινγκραντ - iefimerida.gr

Ρωσία: Συστήματα αεράμυνας S-400 και πυραύλους Iskander αναπτύσσει η Μόσχα στο Καλίνινγκραντ

Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία θα αναπτύξει αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 και συστοιχίες πυραύλων Iskander στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας της άνω Βουλής.

Η Μόσχα θεωρεί την ανάπτυξη των πυραύλων αυτών στα δυτικά σύνορά της απάντηση στην αμερικανική πυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, εξήγησε ο Βίκτορ Οζέροφ.

«Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές θα αναγκαστούμε να ενισχύσουμε την πυραυλική και την εναέρια άμυνά μας στον δυτικό τομέα και να αναπτύξουμε επιπλέον στοιχεία», τόνισε ο Οζέροφ σε συνέντευξή του στο RIA.

Εκτός από την ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 και των συστοιχιών πυραύλων Iskander στο Καλίνγκραντ στην περιοχή της Βαλτικής, προβλέπεται και η ανάπτυξη νέων μονάδων στις δυτικές και νότιες στρατιωτικές περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Καλίνινγκραντ Ισκαντέρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ