«Ο Ξένος» του Harlan Coben - iefimerida.gr

«Ο Ξένος» του Harlan Coben

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι αν όλα όσα σου έλεγαν οι γύρω σου ήταν ψέματα; Ποιος είναι ο μυστηριώδης ξένος που αποκαλύπτει τα ένοχα μυστικά ακριβώς σε εκείνους που δεν πρέπει να γνωρίζουν τίποτε;

«Ο Ξένος εμφανίζεται από το πουθενά, ίσως σε ένα μπαρ ή στο πάρκινγκ ή στο σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρεις την ταυτότητά του ούτε τα κίνητρά του. Οι πληροφορίες του όμως είναι απολύτως βάσιμες. Σου ψιθυρίζει λίγα λόγια στ’ αυτί και εξαφανίζεται, ο κόσμος σου όμως γίνεται κομμάτια…».

Ο Ξένος είναι πεπεισμένος ότι κάνει χάρη στα θύματά του. «Όταν τα θεμέλια είναι σαθρά, πρέπει να γκρεμίσεις ολόκληρο το σπίτι. Δεν μπορείς να το φτιάξεις απλώς και μόνο με ένα χέρι μπογιά και μερικές σανίδες» συνηθίζει να λέει. Τι ακριβώς λοιπόν, συμβαίνει όταν κάποιος άγνωστος σού αποκαλύπτει ένα μυστικό και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι η σύζυγος σου είναι στην πραγματικότητα μια γυναίκα την οποία δεν γνωρίζεις καθόλου; Τι κάνεις; Τον πιστεύεις ή αδιαφορείς; Πόσο θάρρος χρειάζεται για να ξεκινήσεις να ψάχνεις; Και τι ακριβώς θα ανακαλύψεις; Μέχρι πού είναι διατεθειμένος να φτάσει κανείς προκειμένου να προστατέψει την ευτυχία και την ασφάλεια των παιδιών του;

Ο Άνταμ και η Κορίν είναι παντρεμένοι εδώ και δεκαοχτώ χρόνια και έχουν δύο αγόρια στην εφηβεία. Ο γάμος τους είναι επιτυχημένος, οι δυο τους είναι ομάδα, στην ίδια πλευρά σε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη, σύμμαχοι που στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο, ο Άνταμ δεν μπορεί να ξεχάσει την αποκάλυψη του Ξένου, πρέπει να μάθει αν είναι αλήθεια, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Θα αρχίσει να ψάχνει. Όταν θα αποκαλύψει στην Κορίν τα όλα όσα έχει μάθει, εκείνη δεν θα αρνηθεί τίποτε, αλλά την επόμενη μέρα θα εξαφανιστεί, αφήνοντας πίσω της ένα μυστηριώδες μήνυμα. Και τότε ο Άνταμ θα κληθεί να αντιμετωπίσει με κάτι πολύ μεγαλύτερο από την συζυγική προδοσία –θα χρειαστεί να παλέψει για την ίδια του τη ζωή.

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο εκβιασμούς, κρυμμένα μυστικά και συνομωσίες γραμμένο σε ρυθμό κινηματογραφικής ταινίας. Ο σχετικά άγνωστος στην Ελλάδα Harlan Coben έχει γράψει περισσότερα από είκοσι μυθιστορήματα και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στον κόσμο. Διαβάζοντας τον «Ξένο» καταλαβαίνουμε το γιατί.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα του Harlan Coben «Μου λείπεις»

INFO
Ο ΞΕΝΟΣ
Συγγραφέας: Harlan Coben
Μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ