«Σταματήστε τις επιθέσεις στον Φρανσουά Ολάντ», ζητούν Κατρίν Ντενέβ, Ζιλιέτ Μπινός και 60 ακόμη διασημότητες - iefimerida.gr

«Σταματήστε τις επιθέσεις στον Φρανσουά Ολάντ», ζητούν Κατρίν Ντενέβ, Ζιλιέτ Μπινός και 60 ακόμη διασημότητες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Francois Mori
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H βραβευμένη με Όσκαρ Ζυλιέτ Μπινός κι η «βασίλισσα» του γαλλικού σινεμά, Κατρίν Ντενέβ ένωσαν τις φωνές τους μ' εκείνες συνολικά 60 προσωπικοτήτων των τεχνών και των επιστημών της Γαλλίας για να υπερασπιστούν τον «αντιδημοφιλή» πρόεδρο της χώρας σε ένα άρθρο τους που δημοσίευσε η Journal du Dimanche υπό τον τίτλο «Σταματήστε τις επιθέσεις στον Ολάντ».

«Ο Φρανσουά Ολάντ αντιμετώπισε εξ αρχής μια αθέμιτη επίθεση τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά», εκτιμούν οι καλλιτέχνες, οικονομολόγοι και επιστήμονες που υπογράφουν το κείμενο αυτό.

«Αυτή η διαρκής δυσφήμιση (...) συνεχίζεται ακόμη και σήμερα παρά το πολιτικό ανάστημα που επέδειξε ο Φρανσουά Ολάντ, τόσο στις διεθνείς κρίσεις όσο και στις φοβερές τραγωδίες που βίωσε η χώρα μας», συνεχίζουν.

Η έκκληση αυτή έρχεται καθώς η Γαλλία ετοιμάζεται για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση την ερχόμενη άνοιξη με την Αριστερά διχασμένη και τη Δεξιά υπό πίεση λόγω της ενίσχυσης του ρεύματος της ακροδεξιάς.

Στο κείμενο, που υπογράφουν μεταξύ άλλων η σχεδιάστρια Agnes B και ο τραγουδιστής Benjamin Biolay (τελευταίο «αμόρε» της Βανέσα Παραντί) καταγράφονται οι τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε ο Hollande, όπως η παιδεία, η ασφάλεια, η οικονομία, τα κοινωνικά θέματα, ο πολιτισμός και η οικολογία.

«Όλα αυτά τα αγνοήσαμε, όλα αυτά διαστρεβλώθηκαν, αντικαταστάθηκαν από μια καθημερινή κατηγορία συνδυασμένη με προσβολές και απεχθή ψέματα», τονίζουν, καταγγέλλοντας αυτήν την «ευτελή σκληρότητα που οδηγεί την πολιτική συζήτηση σε μια επικίνδυνη για τη δημοκρατία παρεκτροπή».

Ο Ολάντ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του-αναμένεται να λάβει τη σχετική απόφαση μέχρι τα τέλη του έτους.

Είναι ο πιο αντι-δημοφιλής πρόεδρος της Γαλλίας απ' τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με ποσοστά που κυμαίνονται στο 15% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Δέχεται σφοδρές επικρίσεις τόσο από τη δεξιά αντιπολίτευση όσο και από την αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος που τον κατηγορεί για υπερβολικά φιλελεύθερη πολιτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ