Χρυσόγονος: Μη ρεαλιστικά ορισμένα εκ των συμφωνηθέντων στην πρώτη αξιολόγηση - iefimerida.gr

Χρυσόγονος: Μη ρεαλιστικά ορισμένα εκ των συμφωνηθέντων στην πρώτη αξιολόγηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως μη ρεαλιστικά χαρακτήρισε κάποια από τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στην πρώτη αξιολόγηση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των ελευθέρων επαγγελματιών, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και το 80%.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε ότι ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, δεν είναι ρεαλιστικό να φθάνει το άθροισμα φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων -σε κάποιες περιπτώσεις-σε ποσοστά της τάξεως του 80% του συνολικού εισοδήματος.

«Θα φέρει πτώση στα έσοδα ασφαλιστικών οργανισμών, γιατί θα δώσει κίνητρο για εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «πρέπει να επανεξεταστεί. Για αυτό στον ΟΑΕΕ από τις 700.000 εγγεγραμμένους γύρω στις 300.000 δεν πληρώνουν εισφορές».

Αναφερόμενος στην πρόταση για μισή εργασία-μισό και μισθό-μισό επίδομα σε εργαζόμενους επιχειρήσεων, που κινδυνεύουν με κλείσιμο, είπε ότι δεν είναι παράλογη. «Είναι αρκετά λογική λύση» ανέφερε.

Σχετικά με την πρόταση των θεσμών για αφορολόγητο στα 5.500 ευρώ, ο κ. Χρυσόγονος εξέφρασε την ανησυχία του κάνοντας λόγο για «οδυνηρή πρόταση που πρέπει να αποκρουστεί». Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου, τόνισε ότι είναι ένα σενάριο που πρέπει να αποφύγουμε. «Η Ελλάδα πρέπει το 2018 να επιστρέψει στις αγορές. Για να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές, πέρα από την αναδιάρθρωση χρέους που προδιαγράφεται στην απόφαση του Eurogroup του Μαΐου του 2016, προαπαιτούμενο είναι να περάσει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης» Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξης στη χώρα «θα πρέπει να αρθούν τα capital controls, γιατί ήταν χειρόφρενο».

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αρνήθηκε να κάνει κάποια εκτίμηση, λέγοντας ότι κανείς δεν είναι μάντης, ενώ καυτηρίασε τη στάση της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «οι κραυγές της για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ένα χρόνο και δύο μήνες μετά τις εκλογές αδικεί την σοβαρότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρυσόγονος αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ