fbpx Παστίτσιο «πειραγμένο», εύκολο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Παστίτσιο «πειραγμένο», εύκολο

Παστίτσιο «πειραγμένο», εύκολο
19|11|2016 | 19:00

Το αγαπημένο φαγητό όλης της υφηλίου, το παστίτσιο, είναι μπελάς στην κουζίνα.

Σας προτείνω έναν πανεύκολο τρόπο να το απολαύσετε, χωρίς πολλή προσπάθεια και κυρίως χωρίς μπεσαμέλ που είναι και το δυσκολότερο.

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά (μοσχάρι σκέτο, με χοιρινό ή γαλοπούλα, ό,τι θέλετε)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, μαϊντανό (ξερά ή αλλιώς ψιλοκομμένα)
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη + 2 κουταλιές  σάλτσα ντομάτας ή πουμαρό
  • 1 κουτί πέννες ή χοντρά, κοντά μακαρόνια
  • Τυρί μοτσαρέλα, 2 μέτρια κεφάλια

Παστίτσιο «πειραγμένο», εύκολο | iefimerida.gr 0
Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ροδίστε το κρεμμύδι, προσθέστε το σκόρδο και το αλάτι και ανακατέψτε για 1 λεπτό
  • Προσθέστε τον κιμά, το βασιλικό, τον μαϊντανό, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το πουμαρό και 2 ποτήρια νερό
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες
  • Μη φοβάστε τις 2 ώρες, το φαγητό χυλώνει και είναι πιο απολαυστικό
  • Ρίξτε κι άλλο νερό (2 ποτήρια) και προσθέστε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα
  • Βράστε τα όλα μαζί για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά πάντα
  • Όταν έχουν φύγει όλα τα νερά και η σάλτσα είναι πηχτή και όμορφη, ρίξτε κομμάτια μοτσαρέλας από πάνω
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε για ακόμη 5 λεπτά ώσπου να λιώσει το τυρί
  • Το πειραγμένο παστίτσιο σας είναι έτοιμο!
  • Αν λατρεύετε την παρμεζάνα, ρίξτε άφθονη

Παστίτσιο «πειραγμένο», εύκολο | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ