Αγωνία στο ΠΑΣΟΚ για τις αποφάσεις Παπανδρέου - iefimerida.gr

Αγωνία στο ΠΑΣΟΚ για τις αποφάσεις Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετικά κρίσιμο είναι το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης καθώς αναμένεται ο Γιώργος Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

Η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ελπίζει ότι ο πρόεδρος του κινήματος θα δρομολογήσει τις διαδικασίες διαδοχής του προκειμένου το ΠΑΣΟΚ , να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει μπροστά του καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν σε ελεύθερη πτώση.

Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και στο πολιτικό συμβούλιο είναι εξαιρετικά φορτισμένο, αφού τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης φοβούνται ότι εάν ο Παπανδρέου επιλέξει να παρατείνει την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα προκληθεί μεγάλη εσωκομματική σύγκρουση που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και στην διάσπαση του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τοποθετηθούν αύριο στο πολιτικό συμβούλιο, ασκώντας δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στην ομάδα του, που για λόγους πολιτικής ιδιοτέλειας εμποδίζουν την διαδικασία ανανέωσης, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο, τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ.

Είναι βέβαιο ότι εάν ο Παπανδρέου επιμείνει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος , ξεπερνώντας τα επιτρεπτά ηθικά και πολιτικά όρια, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, θα επιταχυνθούν και δεν αποκλείεται οι διάδοχοί του, να ενωθούν προκειμένου να τον ανατρέψουν.

Αν αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρήσει οικιοθελώς, είναι βέβαιο ότι αυτό θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί και νέο αδιέξοδο στην λειτουργία της κυβέρνησης αφού το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να εισέλθει σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ