Χαστούκι στη Λεπέν -Ο πατέρας της παραμένει πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου με δικαστική απόφαση! - iefimerida.gr

Χαστούκι στη Λεπέν -Ο πατέρας της παραμένει πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου με δικαστική απόφαση!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP Photo/Lionel Cironneau
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πατέρας εναντίον κόρης, ή Ζαν-Μαρί Λεπέν εναντίον Μαρίν Λεπέν σημειώσατε: ένα!


Ο ιδρυτής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου κέρδισε δικαστικά την παραμονή του στη θέση του επίτιμου προέδρου του κόμματος, παρά τις προσπάθειες της κόρης του να τον αποπέμψει.

Η Μαρίν Λεπέν διέγραψε τον πατέρα της τον Αύγουστο του 2015, για σχόλια που είχε κάνει πριν από 25 και πλέον χρόνια για το Ολοκαύτωμα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χαστούκι στη Λεπέν -Ο πατέρας της παραμένει πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου με δικαστική απόφαση! | iefimerida.gr 0

Συγκεκριμένα ο ακροδεξιός πολιτικός είχε χαρακτηρίσει τους θαλάμους αερίων των Ναζί «λεπτομέρεια της ιστορίας».

Σύμφωνα με την απόφαση του αστικού δικαστηρίου της Ναντέρ, το Εθνικό Μέτωπο καλείται να καταβάλει αποζημίωση περίπου 16.000 ευρώ στον 88χρονο Ζαν Μαρί Λεπέν καθώς είχε εκπέσει του αξιώματός του για πάνω από ένα χρόνο.

Η δικαστική αυτή απόφαση ενδέχεται να αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στις προεδρικές φιλοδοξίες της Μαρίν Λεπέν, σχολιάζουν αναλυτές.

Την περασμένη Κυριακή η 48χρονη πολιτικός μιλώντας σε εκπομπή του BBC επέμενε ότι μπορεί να γίνει η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας στις εκλογές της ερχόμενης άνοιξης.

Υποστήριξε ότι το ΝΑΙ των Βρετανών στο δημοψήφισμα για το Brexit κι η νίκη του Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές είναι σαφή σημάδια ότι η Γαλλία είναι επιτέλους έτοιμη να εκλέξει μια ακροδεξιά στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Μαρί Λεπέν Μαρίν Λεπέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ