FAZ: Ο Μάρτιν Σουλτς θέλει να γίνει ο νέος Γερμανός καγκελάριος - iefimerida.gr

FAZ: Ο Μάρτιν Σουλτς θέλει να γίνει ο νέος Γερμανός καγκελάριος

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θέλει να είναι ο υποψήφιος των Γερμανών σοσιαλιστών για την καγκελαρία στις εκλογές του επόμενου έτους, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η FAZ.

Σύμφωνα με αυτό, ο κ. Σουλτς ζήτησε από τον επικεφαλής του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να βάλει το όνομά του στην κορυφή της λίστας για την καγκελαρία.

FAZ: Ο Μάρτιν Σουλτς θέλει να γίνει ο νέος Γερμανός καγκελάριος | iefimerida.gr 0

Ο κ. Γκάμπριελ ζήτησε από τον κ. Σουλτς να αντικαταστήσει τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο υπουργείο Εξωτερικών, αποκαλύπτει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές από το SPD. Ο κ. Σταϊνμάιερ είναι έτοιμος να γίνει ο νέος Γερμανός πρόεδρος με τις «ευλογίες» των Χριστιανοδημοκρατών και της Ανγκελα Μερκελ.

Ωστόσο, ο Μάρτιν Σουλτς θα δεχθεί να αναλάβει χρέη υπουργού μόνο εάν ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συμφωνήσει να είναι υποψήφιος του SPD στις εκλογές.

Ο κ. Γκάμπριελ σχεδιάζει να ανακοινώσει τον υποψήφιο του κόμματος στις αρχές του επόμενου έτους, με δημοσιεύματα να θέλουν και τον ίδιο έτοιμο για την θέση του καγκελάριου.

Πηγή κοντά στον Μάρτιν Σουλτς είπε στο Politico πως μέχρι τον περασμένο μήνα προτεραιότητα του κ. Σουλτς ήταν η παραμονή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ