Δύο Ελληνες υποψήφιοι για καλύτεροι δήμαρχοι στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Δύο Ελληνες υποψήφιοι για καλύτεροι δήμαρχοι στον κόσμο [εικόνες]

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποψήφιοι, μεταξύ 15 δημάρχων από όλο τον κόσμο, για τον τίτλο «Δήμαρχος του Κόσμου 2016» είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Πρόκειται για το θεσμό «World Mayor», που στο τέλος του έτους θα ανακοινώσει σε ποιόν θα δοθεί αυτή η τιμητική διάκριση. Το 2014 είχε τιμηθεί ο Ναχίντ Νένσι, δήμαρχος του Κάλγκαρι στον Καναδά, ο οποίος είχε επικρατήσει τότε του Γιάννη Μπουτάρη της Θεσσαλονίκης.

Στην επιλογή μπορούν να συμμετέχουν και οι πολίτες, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας στη διεύθυνση: http://www.worldmayor.com/contest_2016/world-mayor-shortlist-2016.html.

Δύο Ελληνες υποψήφιοι για καλύτεροι δήμαρχοι στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν στη Μυτιλήνη

Το φετινό βραβείο έχει ως θέμα το Προσφυγικό, όλοι οι υποψήφιοι λοιπόν προέρχονται από πόλεις που υποδέχθηκαν πρόσφυγες· γι’ αυτό και στην αρχική λίστα υπήρχε και ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος όμως δεν προκρίθηκε στην τελική λίστα, που έχει την τιμή να φιλοξενεί δύο έλληνες δημάρχους.

Δύο Ελληνες υποψήφιοι για καλύτεροι δήμαρχοι στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δήμαρχοί Καμίνης Γαληνός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ