Ενα χριστουγεννιάτικο δέντρο αγάπης για τα παιδιά - iefimerida.gr

Ενα χριστουγεννιάτικο δέντρο αγάπης για τα παιδιά

γάλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από τα άλλα στήθηκε στην πλατεία Κοραή αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη των ανθρώπων στις πραγματικά δύσκολες στιγμές είναι πραγματικότητα.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που στα κλαδιά του δεν υπήρχαν στολίδια, αλλά κουτιά με γάλα για τα παιδιά που βιώνουν την οικονομική κρίση. Η πρωτοβουλία για το στήσιμο αυτού του ιδιότυπου αλλά τόσο σημαντικού χριστουγεννιάτικου δέντρου ανήκει στους Γιατρούς του Κόσμου και τους Atenistas.

Όλα ξεκίνησαν από ένα παιδί μεταναστών το οποίο βρέθηκε στο Πολυϊατρείο των Γιατρών και εξέφρασε την επιθυμία να του φέρει ο Άγιος Βασίλης ένα ποτήρι γάλα. Η μικρή αυτή επιθυμία έγινε ιδέα.
Παρά τη πρωτοφανή κρίση που βιώνει η χώρα οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και πρόσφεραν από τα λίγα που είχαν. Παιδικά κουτιά γάλα, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι. Ο κόσμος θυμήθηκε όμως και τις συνεχείς εκκλήσεις των γιατρών για προσφορά φαρμάκων που έχει ανάγκη για να ενισχύσει τα ιατρεία του.

Στην περσινή γιορτή μαζεύτηκαν πάνω από 5.000 κουτιά γάλα και 3 τόνοι τρόφιμα. Όσοι πολίτες δεν πρόλαβαν αυτή τη γιορτή μπορούν να προσφέρουν ακόμη και τώρα. Το περίπτερο των Γιατρών στα Προπύλαια θα είναι ανοιχτό καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και θα δέχεται τις προσφορές.

«Αν το 2011 ήταν μια δύσκολη χρονιά, αυτή που έρχεται θα είναι ακόμη δυσκολότερη. Γι αυτό ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου, την αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας που δεν έχουν ούτε τα αναγκαία της απλής επιβίωσης. Οι Έλληνες είμαστε φιλότιμος λαός, πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν και πάλη με ζέση. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς, είναι φέτος να μην μείνει ούτε ένα παιδί στην πόλη χωρίς ένα ποτήρι γάλα», υποστίρηξε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νικήτας Κανάκης,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ