Τσέχος πρόεδρος: Οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να μας στείλουν καλύτερη πρέσβειρα από την Ιβάνα Τραμπ - iefimerida.gr

Τσέχος πρόεδρος: Οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να μας στείλουν καλύτερη πρέσβειρα από την Ιβάνα Τραμπ

Φωτογραφία: AP/ Matt Sayles
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στον πρόεδρο της Τσεχίας το ενδεχόμενο να είναι η Ιβάνα Τραμπ η επόμενη πρέσβειρα των ΗΠΑ στη χώρα του.

«Δεν θα μπορούσαν να μας στείλουν καλύτερο Αμερικανό πρέσβη στην Πράγα», είπε ο Μίλος Ζέμαν στην Ιβάνα Τραμπ, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην New York Post ότι θα προτείνει στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ να την κάνει πρέσβειρα στην Τσεχία.

Η 67χρονη έχει γεννηθεί στην πόλη Ζλιν, στην τότε Τσεχοσλοβακία. «Είναι η χώρα από την οποία προέρχομαι, η γλώσσα μου και όλοι με γνωρίζουν», είπε η Ιβάνα Τραμπ.

Την πρόταση είδαν με καλό μάτι και άλλοι πολιτικοί στην Τσεχία, αλλά ο πιο ενθουσιώδης ήταν ο πρόεδρος της χώρας. Είναι ένα ακόμη σημάδι της απότομης «στροφής» της τσεχικής κυβέρνησης υπέρ των ΗΠΑ, σχολιάζει το Reuters.

Ο Ζέμαν ήταν ένας από τους λίγους Ευρωπαίους πολιτικούς που στήριξαν ανοιχτά τον Τραμπ στην «κούρσα» για τον Λευκό Οίκο. Μετά από την εκλογική νίκη του δισεκατομμυριούχου, ο Ζέμαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ήταν πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα και ότι οι δυο τους έχουν κοινές απόψεις για τη μετανάστευση και την τρομοκρατία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιβάνα Τραμπ πρέσβειρα Μίλος Ζέμαν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ