ΙΕΑ: To τέλος του πετρελαίου αργεί πολύ ακόμη- Η ζήτηση θα αυξάνεται έως και το 2040 - iefimerida.gr

ΙΕΑ: To τέλος του πετρελαίου αργεί πολύ ακόμη- Η ζήτηση θα αυξάνεται έως και το 2040

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ανοδική τροχιά έως το 2040 θα διατηρηθεί η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ).

Mάλιστα, oι προβλέψεις της ΙΕΑ επέρχονται παρά την αύξηση των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και την πρόσφατη συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η αύξηση της ζήτησης αργού εδράζεται στον περιορισμένο αριθμό εναλλακτικών επιλογών, στους κλάδους των εναέριων μεταφορών και των πετροχημικών.

«Η δυσκολία εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων για το πετρέλαιο στον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, της αεροπορίας και των πετροχημικών σημαίνει ότι, μέχρι το 2040, η ανάπτυξη σε αυτούς τους τρεις τομείς και μόνο είναι μεγαλύτερη από την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου» σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, όωπς αναφέρεταισ σε σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

«Φαίνεται πως ακόμη, δεν έχει έρθει το τέλος των ορυκτών καυσίμων» καταλήγει η ΙΕΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πετρέλαιο ιεα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ