O υποψήφιος ΥΠΕΞ του Τραμπ κουνά το δάκτυλο στη Ρωσία: «Δεν μπορείτε να τα βάλετε με το στρατό μας» - iefimerida.gr

O υποψήφιος ΥΠΕΞ του Τραμπ κουνά το δάκτυλο στη Ρωσία: «Δεν μπορείτε να τα βάλετε με το στρατό μας»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Wikimedia Commons
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, και επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι προειδοποιεί τη Μόσχα ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.


Κι όλα αυτά την ώρα που πολλοί στη Δύση, αλλά και αρκετές χώρες της ανατολικής Ευρώπης ανησυχούν για τη ζεστή σχέση μεταξύ του νεοεκλεγέντος αμερικανού προέδρου και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν πρόσφατα να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία λίγα 24ωρα μετά την εκλογική νίκη του μεγιστάνα του real estate.


Αλλά ο Τζουλιάνι, ο οποίος προαλείφεται για τη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προειδοποιεί: «Η Ρωσία νομίζει ότι είναι στρατιωτικός μας ανταγωνιστής – δεν είναι στην πραγματικότητα», είπε ο Τζουλιάνι σύμφωνα με τους Times.

Και συμπλήρωσε: «Η δική μας -υπό τον Ομπάμα- απροθυμία ακόμη και να απειλήσουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε το στρατό μας είναι που κάνει τόσο ισχυρή τη Ρωσία.»


Η Ρωσία επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο τη δύναμή της – ένας απ' τους λόγους που εξηγούν τον πάγο στις σχέσεις Ομπάμα-Πούτιν.

Ωστόσο, ο Ρώσος ηγέτης κι ο Τραμπ φαίνεται ότι αναπτύσσουν μια πιο ζεστή σχέση, κάτι που προκαλεί ανησυχίες στην Αμερική.

Ο Πούτιν φέρεται να είπε ότι είναι έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ «στη βάση του αλληλοσεβασμού και της μη ανάμειξης του ενός στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου».

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να «εργαστούν ώστε οι διμερείς σχέσεις να εξελιχθούν σε εποικοδομητική συνεργασία, να ενώσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, να συνεχίσουν τις τηλεφωνικές επαφές και να προετοιμάσουν μια συνάντηση διά ζώσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ