Πώς μπορείς να μάθεις γρήγορα μια ξένη γλώσσα -Tιπς από νέο που μιλά 11 γλώσσες [λίστα] - iefimerida.gr

Πώς μπορείς να μάθεις γρήγορα μια ξένη γλώσσα -Tιπς από νέο που μιλά 11 γλώσσες [λίστα]

Φωτογραφίες: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λούκα Λαμπαριέλο είναι μόλις 35 χρονών και μπορεί να σου πει ότι θέλεις σε 11 διαφορετικές γλώσσες. Ο ίδιος από μικρή ηλικία θεώρησε πως το να ξέρεις άλλες γλώσσες είναι κουλ, αλλά και δύσκολό.

Ο 35χρονος χρειάστηκε να ταξιδέψει, να διαβάσει βιβλία, να γνωρίσει ανθρώπους απο άλλες χώρες και φυσικά να διαβάσει με τις ώρες.

Ο Λούκα Λαμπαριέλο γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Δανέζικα, Σουηδικά, Ρώσικα, Πορτογαλικά, Πολονικά, Κινέζικα και Ιαπωνικά.

Πώς μπορείς να μάθεις γρήγορα μια ξένη γλώσσα -Tιπς από νέο που μιλά 11 γλώσσες [λίστα] | iefimerida.gr 0

Αυτές είναι οι top11 συμβουλές του:

  • Η ξένη γλώσσα δεν μπορεί να γίνει κτήμα σου μόνο μέσω της διδασκαλίας, πρέπει να διαβάσεις.
  • Μία ξένη γλώσσα είναι η «πόρτα» για έναν ολόκληρο κόσμο που σε περιμένει να τον ανακαλύψεις.Επομένως άφησε κάτω τις οδηγίες σου και ερωτεύσου. Ερωτεύσου με την γλώσσα, με την χώρα, με ένα άτομα ή ακόμη και με το φαγητό. Αυτό είναι το καλύτερο κίνητρο!
  • Αν βρεις μία μέθοδο που σου αρέσει, τότε αυτό θα είναι βολικό για σένα. Έτσι μπορείς ακόμη να μάθεις και μία ξένη γλώσσα μόνος σου. Υπάρχει, όμως, μόνο μία μέθοδος για να μάθεις μία ξένη γλώσσα. Βρες κάτι που να είναι αποτελεσματικό και κυρίως... πειραματίσου.
  • Μέσα από μία ξένη γλώσσα μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα και για την μητρική σου. Ειδικά αν μπορείς να μάθεις μία γλώσσα που να έχει την ίδια βάση με την μητρική σου, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολη απ΄ότι φαντάζεσαι.
  • Δεν υπάρχει γλώσσα που να είναι άχρηστη. Οποια κι αν διαλέξεις θα σου φανεί χρήσιμη αργά ή γρήγορα, οπότε μην αφήσεις τους άλλους να καθορίσουν τα ενδιαφέροντά σου και τι θέλεις.
  • Ξεκίνα να «δουλεύεις» με την προφορά από την αρχή, ώστε να αποφύγεις κακές συνήθειες. Να είσαι ευέλικτος. Αν μία γλώσσα έχει τη δική της ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία, αφιέρωσε πολλές ώρες στην αρχή.
  • Αν είσαι στο τσακ από το να παρατήσεις τα μαθήματα μιας ξένης γλώσσας, γίνε πιο ενεργητικός. Πήγαινε στην χώρα, γνώρισε κάποιον ντόπιο, δες ταινίες, βιντεάκια στο Youtube.
  • Αν θέλεις να μάθεις δύο ξένες γλώσσες ταυτόχρονα οργάνωσε τον χρόνο και την ενέργειά σου όσο καλύτερα μπορείς.
  • Το να ταξιδεύεις είναι ίσως η πιο σημαντική κινητήριος δύναμη. Ταξίδεψε όσο περισσότερο μπορείς, όπου μπορείς. Θα σε ωθήσει ακόμη περισσότερο στο να μάθεις την γλώσσα.
  • Μην κάνεις το λάθος και παρασυρθείς από την φήμη μίας γλώσσας ή χώρας.
  • Μερικές γλώσσες έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και κανόνες απ΄ότι έχεις μάθει. Αν η προσέγγισή σου δεν βγαίνει, τότε άλλαξε την. Μην τα παρατήσεις.
  • Δεν προσπάθησα απλά να κάτσω στο γραφείο μου και να μάθω μία γλώσσα, γιατί το να μαθαίνεις κάτι τέτοιο είναι μία εμπειρία. Απλά πήγα εκεί έξω και το έζησα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ξένες γλώσσες συμβουλές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ