Τράπεζα Κύπρου: Αίτημα εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου - iefimerida.gr

Τράπεζα Κύπρου: Αίτημα εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aίτημα εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) υποβάλλει σήμερα η Τράπεζα Κύπρου, προαναγγέλλοντας την οριστική αποχώρησή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εισαγωγή στο LSE αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη ρευστότητα των μετοχών της τράπεζας και να αυξήσει τη διεθνή προβολή του κυπριακού ομίλου, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Ομίλου χαρακτηρίζει την εξέλιξη ως κίνηση - ορόσημο στην ταχεία πορεία της τράπεζας προς την ανάκτηση της ισχυρής της θέσης.

Η κυπριακή τράπεζα, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, θα διατηρήσει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ενώ θα αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η παραπάνω διαδικασία, η τράπεζα αποφάσισε την ίδρυση νέας μητρικής εταιρείας, με έδρα την Ιρλανδία.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρόεδρος του δ.σ., Τζόσεφ Άκερμαν εκτιμά ότι η είσοδος στο βρετανικό χρηματιστήριο θα ωφελήσει σημαντικά την τράπεζα και θα ενισχύσει τη δυνατότητά της να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας. Οπως ανέφερε ο κ. Ακερμαν «η Τράπεζα και τα ενδιαφερόμενα μέρη της θα επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που παρέχει η εισαγωγή μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου, μέσω της ενίσχυσης του προφίλ, της ρευστότητας διαπραγμάτευσης και της μεγαλύτερης πρόσβασης στις διεθνείς αγρορές.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τράπεζα Κύπρου ΧΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ