Οι Ιάπωνες έκλεισαν τεράστια καταβόθρα βάθους 15 μ. σε δύο ημέρες! [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Ιάπωνες έκλεισαν τεράστια καταβόθρα βάθους 15 μ. σε δύο ημέρες! [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τρύπα διαμέτρου 30 μέτρων στο κέντρο της πόλης Φουκουόκα, που βρίσκεται στα νότια της χώρας, επισκευάστηκε μέσα σε 48 ώρες, αν και καθυστέρησε η παράδοση του πολυσύχναστου δρόμου στην κυκλοφορία μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι ασφαλείας.

Η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα των Ιαπώνων είναι γνωστή, αλλά αυτή τη φορά υπερέβαλαν εαυτούς.

Οι Ιάπωνες έκλεισαν τεράστια καταβόθρα βάθους 15 μ. σε δύο ημέρες! [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Εργαζόμενοι 24 ώρες το 24ωρο επί δύο συνεχή μερόνυχτα κατάφεραν σύμφωνα με τοπικά μέσα να κλείσουν σε χρόνο ρεκόρ την τεράστια καταβόθρα, που απειλούσε την ευστάθεια των γειτονικών κτιρίων.

Πηγή: Japan Times

Οι εργάτες γέμισαν την τρύπα με 6.200 κυβικά άμμου και τσιμέντου.

Τα συνεργεία επισκεύασαν τους αγωγούς ομβρίων υδάτων και αποχέτευσης, αντικατέστησαν τα φανάρια και τους στύλους ηλεκτροδότησης που κατάπιε η τρύπα όταν άνοιξε η γη γύρω στις 5 τα χαράματα τοπική ώρα στις 8 Νοεμβρίου.

Το περιστατικό προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση, τις τηλεπικοινωνίες και την τροφοδοσία με φυσικό αέριο της γύρω περιοχής, αλλά ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

博多駅前やばいですよ pic.twitter.com/tq9dmAGsPG

Ο δήμαρχος της πόλης Φουκουόκα, Σοϊτσίρο Τακασίμα, είπε ότι το υπέδαφος στο σημείο είναι τώρα 30 φορές σταθερότερο απ' ό,τι πριν το συμβάν και ότι μια ομάδα ειδικών εξετάζει την αιτία που προκάλεσε την υποχώρηση του εδάφους.

Τοπικά μέσα είχαν μεταδώσει τότε ότι η τρύπα προκλήθηκε από εργασίες διάνοιξης υπόγειας σήραγγας για την επέκταση μιας γραμμής του μετρό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ καταβόθρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ