Εξαρθρώθηκε συμμορία Αλβανών που είχε σπείρει τον τρόμο στο Καπανδρίτι - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε συμμορία Αλβανών που είχε σπείρει τον τρόμο στο Καπανδρίτι

σπείρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμμορία Αλβανών, που είχε γίνει ο τρομος των κατοίκων του Καπανδριτίου και της Ιπποκρατείου Πολιτείας στις Αφίδνες, ληστεύοντας με ιδιαίτερη αγριοτητα τους ιδιοκτήτες σπιτιών, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικης.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν προχτές ένας ανδρας καοι μια γυναίκα, 23 και 33 ετών αντίστοιχα, αλβανικής υπηκοοτητας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κλοπιμαία, ενώ αναζητούνται άλλα δύο ατομα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εννεα ληστείες και μια κλοπή, που διαπράχτηκαν μεσα σε 45 μέρες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ύστερα από Διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιοτητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του ενός συλληφθέντα καθώς και ενός ακόμη αναζητούμενου, προκειμένου, σύμφωνα με την αστυνομία, να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της έρευνας και η τυχόν αναγνώρισή τους από άλλα θύματα.

Πρόκειται για τους: SHAHOLLI ILIRJAN ή ERTIS, 23 ετών και ZYBERI ODISE, 26 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ασφάλεια, η σπείρα, βραδινές ώρες ή νωρίς το πρωί, παραμόνευε έξω από σπίτια πολιτών στο Καπανδρίτι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και όταν οι ιδιοκτήτες τους εισέρχονταν ή έβγαιναν από αυτά τους επιτίθεντο αιφνιδιαστικά, απειλώντας τους με πιστόλι και μαχαίρι. Στη συνέχεια, τους οδηγούσαν στο εσωτερικό του σπιτιού τους όπου τους έδεναν και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και άλλα αντικείμενα. Κατόπιν, αφαιρούσαν και τα αυτοκίνητα των παθόντων με τα οποία διέφευγαν.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε όταν μετά από έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και των Τμημάτων Ασφαλείας Καπανδριτίου και Καλάμου εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο σπίτι στις Αφίδνες,μέσα στο οποίο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, μουσικά όργανα καθώς και άλλα αντικείμενα. Όπως εξακριβώθηκε, το σπίτι αυτό, το χρησιμοποιούσε η σπείρα σαν κρησφύγετο.

Αμέσως μετά έγιναν έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν ρολόγια, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που προέρχονταν από τις ληστείες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ