Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί καλούν σε διαδήλωση κατά του Ομπάμα - iefimerida.gr

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί καλούν σε διαδήλωση κατά του Ομπάμα

Φωτογραφία αρχείου: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη (15/11) δάσκαλοι και νηπιαγωγοί διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας κάνει λόγο για επίσκεψη «πρόκληση» καθώς γίνεται «την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η παρουσία του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 – 16 Νοέμβρη αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, καθώς γίνεται την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έπρατταν και οι προηγούμενες, υποδέχεται τον επικεφαλής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την ενίσχυση της παρουσίας των συμφερόντων του και την επιβολή των επεκτατικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή. Η παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής σπέρνει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και η οικονομική εκμετάλλευσή τους περνά πάνω από τα τεράστια κύματα των πνιγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων.

Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα».

Αδωνις: Αυτοί διδάσκουν τα παιδιά μας...

Την ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, σχολίασε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης: «Οι άνθρωποι που έβγαλαν αυτό για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, διδάσκουν τα παιδιά μας... ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς».

Οι άνθρωποι που έβγαλαν αυτό για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, διδάσκουν τα παιδιά μας...ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς: pic.twitter.com/3uwg8h8yg4

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ