Στήριξη Παπαδήμου σε Ιερώνυμο για το κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής - iefimerida.gr

Στήριξη Παπαδήμου σε Ιερώνυμο για το κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής

Στήριξη Παπαδήμου σε Ιερώνυμο για το κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, στην οποία συζυτήθηκαν θέματα της Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και η κοινωνική προσφορά από την Ελλησία, στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε το πρωί τον κ. Ιερώνυμο και είχαν συνεργασία αρκετής ώρας ενώ ακολούθησαν κοινές δηλώσεις, στις οποίες ο Ιερώνυμος αναφέρθηκε πέραν των καθιερωμένων ευχών στα θέματα της Εκκλησίας που συζητήθηκαν. «Τα θέματα της Εκκλησίας διακρίνονται σε δύο ομάδες: τα θέματα της Αρχιεπισκοπής που είναι τεράστια αυτή την εποχή και τα θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος γενικότερα.

Για τα θέματα της Αρχιεπισκοπής μιλήσαμε για την κρίση στη γειτονιά, την οικογένεια, τις δυνατότητες που μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους.

Για τα θέματα της Εκκλησίας γενικότερα είπαμε να έρθει μια αντιπροσωπεία μετά από τις γιορτές, μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να συζητήσουμε τα γενικότερα προβλήματα που έχει η Εκκλησία στην πορεία της».

Ο κ.Παπαδήμος στην απάντησή του ευχαρίστηκε τον αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψη και τις ευχές και σημείωσε ότι συζήτησαν «τους τρόπους με τους οποίους η Πολιτεία μπορεί να συνεργαστεί με την Εκκλησία και να την συνδράμει στον έργο της, καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία. Αλλά, επίσης, για την στήριξη των πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα, που αποσκοπούν στη βοήθεια των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Πιστεύω τις επόμενες μέρες, θα είμαστε πιο συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τις δράσεις που θα γίνουν, ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ