«Ποτάμια» διαδηλωτών στη Σεούλ -Εκατοντάδες χιλιάδες ζητούν την παραίτηση της προέδρου [εικόνες] - iefimerida.gr

«Ποτάμια» διαδηλωτών στη Σεούλ -Εκατοντάδες χιλιάδες ζητούν την παραίτηση της προέδρου [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δρόμοι της Σεούλ «πλημμύρισαν» από εκατοντάδες χιλιάδες Νοτιοκορεάτες, που ζητούσαν την παραίτηση της προέδρου Παρκ Γιουν-Χε λόγω της εμπλοκής της σε σκάνδαλο.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα και οι διοργανωτές της υποστηρίζουν ότι συγκεντρώθηκαν 1 εκατ. άνθρωποι. Από την άλλη, η αστυνομία υπολόγισε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε 260.000.

«Ποτάμια» διαδηλωτών στη Σεούλ -Εκατοντάδες χιλιάδες ζητούν την παραίτηση της προέδρου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αυτή ήταν η τρίτη συγκέντρωση, στις διαμαρτυρίες που γίνονται κάθε εβδομάδα εναντίον της Παρκ, η οποία δίνει μάχη για την πολιτική επιβίωσή της. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση για ηρεμία και 25.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην πρωτεύουσα και απέκλεισαν την πρόσβαση προς το προεδρικό μέγαρο.

Μόλις έπεσε η νύκτα, μια ανθρωποθάλασσα κατέλαβε τη λεωφόρο Γουανγκχουαμούν, κρατώντας κεριά και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της παραίτησης της προέδρου. Μαθητές διαδήλωναν δίπλα σε συνταξιούχους, καθολικές μοναχές, νεαρά ζευγάρια που ήρθαν με τα παιδιά τους και αγρότες.

«Ποτάμια» διαδηλωτών στη Σεούλ -Εκατοντάδες χιλιάδες ζητούν την παραίτηση της προέδρου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Παρκ Γιουν-Χε κατηγορείται ότι βρισκόταν υπό την επιρροή μιας ύποπτης σκιώδους συμβούλου, της Τσόι Σουν-Σιλ, η οποία επωφελήθηκε από τη θέση της για να υποχρεώσει εθνικούς βιομηχανικούς ομίλους, όπως η Samsung, να καταβάλουν μεγάλα ποσά σε ύποπτα ιδρύματα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησε η ίδια για προσωπικούς σκοπούς.

Πρόκειται για την κόρη μυστηριώδους θρησκευτικού ηγέτη, του Τσόι Τάε-Μιν, που έγινε ο μέντοράς της μετά τη δολοφονία της μητέρας της το 1974. Η Τσόι συνελήφθη στις αρχές Νοεμβρίου για απάτη και κατάχρηση εξουσίας.

Η θητεία της Παρκ ολοκληρώνεται σε λιγότερο από ένα χρόνο και οι περισσότεροι παρατηρητές εκτιμούν ότι θα καταφέρει να παραμείνει έως τότε στη θέση της, αλλά με σημαντικά μειωμένο το κύρος της και τη δυνατότητά της να κυβερνά.

«Ποτάμια» διαδηλωτών στη Σεούλ -Εκατοντάδες χιλιάδες ζητούν την παραίτηση της προέδρου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
«Ποτάμια» διαδηλωτών στη Σεούλ -Εκατοντάδες χιλιάδες ζητούν την παραίτηση της προέδρου [εικόνες] | iefimerida.gr 3
«Ποτάμια» διαδηλωτών στη Σεούλ -Εκατοντάδες χιλιάδες ζητούν την παραίτηση της προέδρου [εικόνες] | iefimerida.gr 4
«Ποτάμια» διαδηλωτών στη Σεούλ -Εκατοντάδες χιλιάδες ζητούν την παραίτηση της προέδρου [εικόνες] | iefimerida.gr 5







Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεούλ διαδήλωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ