Σε νέο ιστορικό χαμηλό το πέσο μετά από την εκλογή Τραμπ - iefimerida.gr

Σε νέο ιστορικό χαμηλό το πέσο μετά από την εκλογή Τραμπ

Φωτογραφία: AP/ Marco Ugarte
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πέσο υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου, εξαιτίας της ανησυχίας για τη μεξικανική οικονομία, μετά από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η συναλλαγματική ισοτιμία έφτασε τα 21,15:1, ενώ όλη την εβδομάδα, που υπήρξε μία από τις χειρότερες για την πορεία του μεξικανικού νομίσματος τα τελευταία 20 χρόνια, το πέσο υποχώρησε κατά 8,75% συνολικά, και κατά 1,65% μόνο χθες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τη Δευτέρα, παραμονές των αμερικανικών εκλογών, όταν οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν νίκη της Χίλαρι Κλίντον, το πέσο κατέγραφε άνοδο 2,39%, προτού κατακρημνιστεί κατά 7,18% την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της νίκης του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Μεξικού υποχώρησε κατά 3,68% συνολικά αυτή την εβδομάδα, στις 1.716,56 μονάδες, και κατά 0,54% χθες.

Ολα αυτά, εξαιτίας της ανησυχίας για τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η νίκη του Τραμπ, ο οποίος στην προεκλογική του εκστρατεία είχε δεσμευθεί να επαναδιαπραγματευτεί τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών, στην οποία συμμετέχουν ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και το Μεξικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πέσο Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ