Τι απαντά η κυβέρνηση για την μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ στο υπ. Ψηφιακής πολιτικής - iefimerida.gr

Τι απαντά η κυβέρνηση για την μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ στο υπ. Ψηφιακής πολιτικής

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στις αιτιάσεις της ΝΔ για μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που ανέλαβε ο Ν. Παππάς, δίνει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου τα όσα είπε η ΝΔ περί ανάληψης «τμήματος των μυστικών υπηρεσιών από τον Υπουργό», αναφέρεται «σε υποτιθέμενη μεταφορά της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στη Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής και κατ’ επέκταση στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης». Οπως τονίζεται από την κυβέρνηση «αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016».

Αντιθέτως, όπως εξηγεί το Μαξίμου ο νόμος αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) «ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT)».

Καταλήγει δε ότι «επειδή η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσο μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση, καλούμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ