Πότε θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις ημέρες των εορτών - iefimerida.gr

Πότε θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις ημέρες των εορτών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και όλα τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα για όσους επιθυμούν να κάνουν έστω και την τελευταία στιγμή τις αγορές τους για το εορταστικό τραπέζι.

Αύριο ανήμερα Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, την Κυριακή 1 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Από την Τρίτη , 27 Δεκεμβρίου, μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 09:00 το πρωί και παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Το Σάββατο , Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.
Με το νέο έτος, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012, θα επανέλθει το κανονικό ωράριο των καταστημάτων.

Τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Μεταβολές και ακυρώσεις δρομολογίων στα Μέσα Μεταφοράς θα επέλθουν, όπως και κάθε χρόνο, τις μέρες των Χριστουγέννων. Τις αργίες, όλα τα Μέσα Μεταφοράς κινούνται με πρόγραμμα Κυριακής. Ιδιαίτερα στα Λεωφορεία και Τρόλεϊ αναμένονται να πραγματοποιηθούν αραιότερα δρομολόγια.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την αναστολή αρκετών δρομολογίων τις μέρες των γιορτών. Στον Προαστιακό της Αθήνας συγκεκριμένα, το Σάββατο 24/12, την Κυριακή 25/12 και το Σάββατο 31/12/ 2011, αναστέλλονται τα παρακάτω δρομολόγια:

Διαδρομή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4434, με ώρα αναχώρησης 22:44 από Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4435, με ώρα αναχώρησης 22:25 από Κιάτο
Διαδρομή Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια -Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4268, με ώρα αναχώρησης 22:26 από Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4269, με ώρα αναχώρησης 23:02 από Άνω Λιόσια
Αμαξοστοιχία 4270, με ώρα αναχώρησης 23:11 από Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4271, με ώρα αναχώρησης 23:47 από Άνω Λιόσια
Διαδρομή Πειραιάς – Άνω Λιόσια – Πειραιάς
Αμαξοστοιχία 4334, με ώρα αναχώρησης 22:40 από Πειραιά
Αμαξοστοιχία 4335, με ώρα αναχώρησης 23:31 από Άνω Λιόσια

Για το Τραμ, έχουν ανακοινωθεί μεταβολές στις συχνότητες των δρομολογίων από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, με μέσο όρο συχνότητας τα 25 λεπτά.

Οδηγίες για ασφαλείς αγορές

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) συμβουλεύει τους καταναλωτές για να αποφύγουν τις διατροφικές παγίδες τα εξής:

Να αγοράζουν από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.
Να αγοράζουν πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες – ψυγεία και όχι αυτά που βρίσκονται εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνη και μικρόβια.
Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς των τροφίμων από το προσωπικό, στις συνθήκες καθαριότητος του προσωπικού, του εξοπλισμού και του χώρου απ' όπου προμηθεύονται τα πουλερικά, τα κρεατικά και άλλα ευαλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά, αυγά κλπ).

Απλές συμβουλές για την αγορά κρέατος – γαλοπούλας

Το κρέας πρέπει πάντα να διατίθεται υπό ψύξη 2º – 5º C για το νωπό και σε θερμοκρασία – 18º C ή και χαμηλότερη για το κατεψυγμένο κρέας. Το κρέας δεν πρέπει ποτέ να διατίθεται από ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους.
Ο καταναλωτής πρέπει πάντα να συγκρίνει την τιμή με την ποιότητα του κρέατος και να αναζητεί τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων που δείχνουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο.
Οι γαλοπούλες διατίθενται προς πώληση είτε ως νωπές (συσκευασμένες ή μη) είτε ως καταψυγμένες.
Οι νωπές γαλοπούλες πρέπει να διατηρούνται υπό ψύξη 2º – 4º C και ποτέ σε ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους. Οι κατεψυγμένες πρέπει να διατηρούνται σε κατάψυξη – 18º C ή και χαμηλότερη θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ