Δημοκρατικοί για Τραμπ: Θα τον πολεμήσουμε σε κάθε του βήμα - iefimerida.gr

Δημοκρατικοί για Τραμπ: Θα τον πολεμήσουμε σε κάθε του βήμα

Φωτογραφία: AP/Reed Hoffmann
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γάντι πέταξε στον Ρεπουμπλικάνο εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η δημοκρατική γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Ουόρεν, τονίζοντας σε μια ομιλία της σε υψηλούς τόνους ότι θα τον πολεμήσει σε κοινωνικά θέματα.

Η καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας αποτελεί μια από τις βασικές αποστολές των Δημοκρατικών μετά την επικράτηση του Τραμπ στις εκλογές, τόνισε η Ουόρεν μιλώντας ενώπιον στελεχών της ομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων AFL-CIO.

«Θα δώσουμε μάχη για να αποκρουστούν οι επιθέσεις εναντίον των Λατίνων, των Αφροαμερικανών, των μουσουλμάνων, των μεταναστών, των Αμερικανών με αναπηρία—των πάντων», διεμήνυσε η Ουόρεν, η οποία ενεπλάκη επανειλημμένα σε συγκρούσεις με τον Τραμπ, ειδικά στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Είτε ο Ντόναλντ Τραμπ κάθεται σε έναν λευκό πύργο ή στο Λευκό Οίκο, δεν θα υποχωρήσουμε ούτε εκατοστό, ούτε τώρα, ούτε ποτέ», συνέχισε η Ουόρεν.

Ακόμη, η Δημοκρατική γερουσιάστρια δεσμεύτηκε πως οι Δημοκρατικοί θα δώσουν «μάχη σε κάθε του βήμα» εάν ο Τραμπ επιδοθεί σε μια προσπάθεια να χαλαρώσει τον εποπτικό έλεγχο των χρηματαγορών και των τραπεζών, ειδικά τον νόμο των Ντοντ και Φρανκ για τη Γουόλ Στριτ, ή αποπειραθεί να καταργήσει την ομοσπονδιακή υπηρεσία προστασίας των πελατών του χρηματοοικονομικού τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ