Νέα προσπάθεια για συγκρότηση ΕΣΡ -Τα 2 σενάρια στο ενδεχόμενο ναυαγίου - iefimerida.gr

Νέα προσπάθεια για συγκρότηση ΕΣΡ -Τα 2 σενάρια στο ενδεχόμενο ναυαγίου

Φωτογραφία: Intime News/Κώστας Μπαλτάς

Ύστατη προσπάθεια να αρθούν τα εμπόδια για τη συγκρότηση του ΕΣΡ καταβάλλουν από το Μέγαρο Μαξίμου και όλα τα βλέμματα στρέφονται στη Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδριάζει εκ νέου στις 3 το μεσημέρι.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν εμφανώς χαμηλώσει τους τόνους. Και κοινή διαπίστωση είναι πως οι πολιτικές ισορροπίες είναι λεπτές, πράγμα που σημαίνει ότι για να καρποφορήσουν οι όποιες προσπάθειες συγκλίσεων και συναινέσεων θα πρέπει όλες οι πλευρές να βάλουν νερό στο κρασί τους.

Κομβικό ρόλο στην όλη προσπάθεια διαδραματίζει ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο οποίος τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Εξαντλούμε κάθε περιθώριο για συναίνεση

Οι πρώτες γέφυρες από την κυβέρνηση πάντως έπεσαν στα κόμματα μέσω των τροπολογιών την περασμένη εβδομάδα, ενώ και σε επίπεδο προσώπων εμφανίζονται ανοικτοί ακόμα και για να εξετάσουν νέες προτάσεις.

Κατά τα λοιπά, από το Μαξίμου θυμίζουν ότι είναι συνταγματική υποχρέωση της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει για να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή. Και επιμένουν ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς ανομίας, «παρά τα όποια προσχήματα».

2 λύσεις αν προκύψει ναυάγιο

Οι ενδείξεις επίσης με δεδομένο ότι η ΝΔ ζητά κατάργηση των τεσσάρων αδειών και του άρθρου 2Α και εν συνεχεία να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για συγκρότηση ΕΣΡ, μάλλον δεν είναι και τόσο θετικές.

Κηβερνητικές πηγές πάντως, απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει η κυβέρνηση αν προκύψει ναυάγιο αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Και όπως εξηγούν στο iefimerida, αυτο
σημαίνει: ή ότι θα υπάρξει και νέα διάσκεψη προέδρων ή ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθέτηση προσωρινού καθεστώτος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΡ διάσκεψη προέδρων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ