Handelsblatt: «Οι νέοι Έλληνες παρατάνε την χώρα τους» - iefimerida.gr

Handelsblatt: «Οι νέοι Έλληνες παρατάνε την χώρα τους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ραγδαία αύξηση της μετανάστευσης των νέων από την Ελλάδα λόγω της ανεργίας, αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt με σημερινό δημοσίευμα της, δίνοντας έμφαση στο καθοριστικό ρόλο που παίζει το μορφωτικό επίπεδο.

«Όσο υψηλότερο είναι το μορφωτικό τους επίπεδο, τόσο περισσότερο εντείνεται η επιθυμία των νέων Ελλήνων να μεταναστεύσουν. Το 9% του συνόλου των πτυχιούχων ΑΕΙ της χώρας ψάχνουν τρόπους να φύγουν από τη χώρα. Σε αυτούς προστίθενται το 51% όσων κατέχουν διδακτορικούς τίτλους σπουδών», τονίζει η Handelsblatt.

Έπειτα παραθέτει αποσπάσματα συνεντεύξεων τριών Ελληνίδων, οι οποίες σύμφωνα με το δημοσίευμα παρακολουθούν εντατικά μαθήματα γερμανικών, για να μπορέσουν να μεταναστεύσουν αργότερα στη Γερμανία. Επίσης παρουσιάζονται στοιχεία για την ανεργία των νέων, με στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ