Δημιουργήθηκε μηχανή που εντοπίζει αυτοκτονικές τάσεις με ακρίβεια - iefimerida.gr

Δημιουργήθηκε μηχανή που εντοπίζει αυτοκτονικές τάσεις με ακρίβεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ποσοστό που βρίσκεται μεταξύ του 30% και του 60%, η απόφαση ενός ανθρώπου να βάλει τέλος στην ζωή του είναι αυθόρμητη και βασισμένη σε παρορμητικές τάσεις.

Πριν όμως έρθει η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, οι ειδικοί είναι ικανοί να εντοπίσουν αυτές τις περιπτώσεις. Πλέον, δημιουργήθηκε και μια αλγοριθμική μηχανή αναγνώρισης, η οποία σύμφωνα με τους ερευνητές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Σύμφωνα με τις μελέτες, υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα σημάδια που υποδεικνύουν τις αυτοκτονικές τάσεις. Αν αυτά εντοπιστούν εγκαίρως, τότε ένας άνθρωπος μπορεί να υποστηριχθεί κατάλληλα ώστε να αποφύγει ένα ενδεχόμενο δυστύχημα. Η μηχανή που δημιουργήθηκε από ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον John Pestian, είναι ικανή δουλεύει ασταμάτητα, εντοπίζοντας με τεράστια ακρίβεια ανθρώπους με αυτοκτονικές τάσεις.

Για να τεστάρουν τον αλγόριθμο τους, οι επιστήμονες χρειάστηκαν την βοήθεια 379 εθελοντών, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί είτε ως αυτοκτονικοί, είτε ως ψυχικά άρρωστοι αλλά όχι αυτοκτονικοί, είτε ως τίποτα από τα παραπάνω. Η μηχανή έκανε μια σειρά από ερωτήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες, για να καταλήξει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μπόρεσε να κατατάξει τους εθελοντές σε τρεις κατηγορίες, όπως αυτές που αναφέρθηκαν, με ποσοστό επιτυχίας 85%, την ώρα που το ποσοστό αναγνώρισης των αυτοκτονικών έφτασε στο 93%. Η μηχανή, καταχωρώντας τις απαντήσεις που δέχτηκε αλλά και τον τόνο της φωνής του καθενός, μπόρεσε να αναγνωρίσει σχεδόν κάθε περίπτωση.

«Αυτή η τεχνολογία μπορεί πολύ εύκολα να εφοδιάσει σχολεία, άσυλα, αναμορφωτήρια και άλλους χώρους, βοηθώντας πολύ αποτελεσματικά στην μείωση των ποσοστών αυτοκτονίας» δήλωσε ο κ. Pestian.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ