Γενική Συνέλευση στην Εθνική Τράπεζα ζητά το ΤΧΣ

Στη δήλωση του εκπροσώπου του στο ΔΣ της ΕΤΕ ότι το ΤΧΣ «εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλισης Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης», συνοψίζεται μέχρι στιγμής η θέση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, απέναντι στα όσα έχουν συμβεί σε σχέση με την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Η τοποθέτηση αυτή, που προκύπτει από απόφαση που έλαβε το ΤΧΣ, θα επιβεβαιώθηκε μετά την ανακοίνωση που έβγαλε το Ταμείο λίγο μετά τις 19:00.

Αναλυτικά:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) o εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανέφερε ότι: «Το ΤΧΣ σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού του Συμβουλίου εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλισης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης λαμβάνοντας υπόψη ότι η ομαλή συνεργασία μεταξύ του Δ.Σ. της Τράπεζας και του βασικού μετόχου είναι καθοριστική».

Στην ίδια συνεδρίαση ο εκπρόσωπος καταψήφισε την εκλογή του κ. Π. Θωμόπουλου για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ, ενέργεια η οποία συνάδει με προηγούμενη σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εθνική Τράπεζα ΤΧΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ