Μίλτος Πασχαλίδης στο iefimerida.gr: Ο Τραμπ έπεισε, δεν πά' να 'ναι ακροδεξιός, σεξιστής, ρατσιστής - iefimerida.gr

Μίλτος Πασχαλίδης στο iefimerida.gr: Ο Τραμπ έπεισε, δεν πά' να 'ναι ακροδεξιός, σεξιστής, ρατσιστής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγουδιστής και τραγουδοποιός, άλλαξε το μουσικό τοπίο με τις δημιουργίες του. Παντρεύει το ροκ με την παράδοση και ξεσηκώνει τα πλήθη.

Με αφορμή τις ζωντανές του εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου, αλλά και τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Περσείδες» ο Μίλτος Πασχαλίδης μιλά στο iefimerida.gr.

H κουβέντα μας δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει από την νίκη του Ντοναλντ Τραμπ στις Αμερικανικές εκλογές.

«Με μια πρώτη σκέψη, νομίζω πως ο πολύς κόσμος και ειδικά τα πιο χαμηλά στρώματα, έχουν το αίσθημα ότι όλοι οι πολιτικοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία είναι διεφθαρμένοι και ότι η δημοκρατία έχει μετατραπεί σε παρωδία» αναφέρει.

«Σου λένε, ο, τι κι αν ψηφίσω, οι αποφάσεις είναι ειλημμένες.
Και τελικά ψηφίζουν οποιονδήποτε τους πείσει πως είναι αντι-συστημικός, δεν πά' να 'ναι ακροδεξιός, σεξιστής, μισαλλόδοξος και ρατσιστής...
Τώρα, με ποια έννοια ο Τραμπ μπορεί να θεωρηθεί έξω απ το σύστημα, ο Θεός και η ψυχή τους...
» καταλήγει και επιστρέφουμε στα δικά μας. Αγαπημένες μουσικές και εμφανίσεις.

Μίλτος Πασχαλίδης στο iefimerida.gr: Ο Τραμπ έπεισε, δεν πά' να 'ναι ακροδεξιός, σεξιστής, ρατσιστής | iefimerida.gr 0

Ομολογουμένως από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα θα μπορούσαμε να μιλάμε για «σεζόν Πασχαλίδη». Το κοινό παραληρεί σε κάθε συναυλία. «Δεν το εισπράττω ακριβώς έτσι, πάντως η αλήθεια είναι πως οι θεατές των συναυλιών μου γίνονται ολοένα και πιο εκδηλωτικοί. Ωραίοι είναι, τους καμαρώνω».

«Περσείδες» στον Σταυρό του Νότου

Ήδη ξεκίνησαν οι εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου, τι έχετε ετοιμάσει για τα Σαββατόβραδα μας; «Μια παράσταση που ισορροπεί ανάμεσα στο καινούργιο και το παλιό υλικό. Η πρεμιέρα ήταν συγκινητική. Εύχομαι να είναι τόσο ωραία και η συνέχεια, μέχρι τα μέσα του Γενάρη».

«Περσείδες» η νέα δισκογραφική δουλειά με νέα τραγούδια και αλήθεια τι δίνει έμπνευση σήμερα; «Στη δική μου περίπτωση, δυστυχώς μόνο η απώλεια. Και λέω δυστυχώς, διότι αυτό σημαίνει όλο και πιο βαθιές βουτιές εντός μου, σε σκοτεινά αχαρτογράφητα νερά, που ενστικτωδώς προτιμώ να αποφεύγω».

Νέα τραγούδια αλλά και κυκλοφορία ενός cd, φαντάζομαι σε πείσμα των καιρών, που θέλει τα νέα κομμάτια στο διαδίκτυο.
«Στην Ελλάδα δεν βλέπω πολλά τραγούδια να γίνονται δημοφιλή απ το διαδίκτυο, παρά την τάση της εποχής. Για μένα ισχύει το you cannot teach old dogs new tricks…».

«Ακούω Francis Gabrel και Ψαρόσουπα»

Τι μουσική ακούτε; Τι υπάρχει στο σπίτι, στο αυτοκίνητό σας;
«Σε γενικές γραμμές ακούω πολύ ραδιόφωνο. Αυτό τον καιρό στο αμάξι υπάρχουν- συμπτωματικά (;) ένας Francis Gabrel που διασκευάζει Bob Dylan, ο Πίτερ Παν και η Ψαρόσουπα ελέω της κόρης μου και οι «Περσείδες» για λόγους επαγγελματικής διαστροφής…».

Μίλτος Πασχαλίδης στο iefimerida.gr: Ο Τραμπ έπεισε, δεν πά' να 'ναι ακροδεξιός, σεξιστής, ρατσιστής | iefimerida.gr 1

Φωτογραφία: eurokinissi

«Η καθημερινότητα είναι διαρκώς χειρότερη κι αυτό δεν είναι καθόλου αριστερό»

Έχεις δηλώσει αριστερός. Έρχεται αυτό σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό τρόπο ζωής που θέλοντας κ μη ζούμε, ή τα ισορροπείς;
«Οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. Το σύστημα δεν το έφτιαξα εγώ, το βρήκα εν πλήρη λειτουργία. Αφού δεν κατάφερα να το αλλάξω, τουλάχιστον προσπαθώ να μην ενσωματωθώ πλήρως, όπου και όσο αυτό είναι δυνατόν. Επιμένω να ονειρεύομαι έναν πιο δίκαιο κόσμο, μακάρι να τον συναντήσει το παιδί μου».

Σχεδόν δυο χρόνια μετά το «Πρώτη φορά αριστερά» πως βιώνεις την καθημερινότητα;
«Η καθημερινότητα είναι διαρκώς χειρότερη, ειδικά για τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους. Κι αυτό δεν είναι καθόλου αριστερό…».

Πολλοί συνεργάτες σας (Μικρούτσικος, Θηβαίος,) στάθηκαν ανοιχτά στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα. Είναι επιλογή αυτό το, από κοντά και αγαπημένοι;
«Νομίζω ότι τους αδικείτε λιγάκι. Πολύς κόσμος είχε αυταπάτες στην αρχή, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο».

Έχει φόβους ο μπαμπάς Πασχαλίδης για το αύριο;
«Ο μόνος φόβος που δεν αλλάζει είναι να είναι υγιής η κόρη μου. Όλα τα άλλα θα τα βρούμε».

Συγγραφέας δύο βιβλίων, αλήθεια πώς πάει η συγγραφή;
«Έχω κατά νου να φτιάξω μια σειρά διηγημάτων που να συνδέονται με τις 'Περσείδες'. Γράφω κείμενα με πιο αργό ρυθμό απ ότι τα τραγούδια. Ίδωμεν…».

«Δεν παίζουμε και καμία μπάλα της προκοπής»

ΑΕΚ. Πιστεύετε πως η έλευση του νέου προπονητή θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο; «Δεν ξέρω, δεν προλαβαίνω να παρακολουθήσω από κοντά τα τεκταινόμενα στην ομάδα, μακάρι. Πάντως, μέχρι στιγμής, όσο έχω δει, δεν παίζουμε και καμιά μπάλα της προκοπής. Το θέμα είναι να μην εθιστούμε στην ήττα. Έτσι κι αλλιώς, πάντα αυτό δεν είναι το θέμα;».

Μίλτος Πασχαλίδης στο iefimerida.gr: Ο Τραμπ έπεισε, δεν πά' να 'ναι ακροδεξιός, σεξιστής, ρατσιστής | iefimerida.gr 2

Τελικά είναι ακριβή η διασκέδαση σήμερα, αναρωτιόμαστε και καταλήγουμε ότι σαφώς είναι φθηνότερη απο τους ψυχοθεραπευτές.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα.
Σπούδασε μαθηματικά και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μόλις κυκλοφόρησε από το Όγδοο η τελευταία δισκογραφική δουλειά του Μίλτου Πασχαλίδη με τίτλο «Περσείδες», με τραγούδια που πραγματεύονται τον έρωτα και την απώλεια. «Όταν διαλύεται ένα σύμπαν, ο μόνος τρόπος επιβίωσης είναι να φτιάξεις ένα άλλο για να έχεις κάπου να κατοικήσεις.

Αυτές είναι οι Περσείδες, οι κόρες του Περσέα. Τα δικά μου πεφταστέρια».

Ο Μίλτος Πασχαλίδης εμφανίζεται κάθε Σάββατο στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Μαζί του η Μιρέλα Παχου (πιάνο, ακορντεόν και τραγούδι), ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστα) ο Δημήτρης Σινογιαννης (ηλ. Κιθαρα), ο Πάρις Περυσινάκης (λύρα) ο Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο) και ο Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ