Μάικ Πενς: Ποιος είναι ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Μάικ Πενς: Ποιος είναι ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP Photo/Mary Altaffer
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήταν στα μέσα Ιουλίου όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ότι επιλέγει τον κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς για υποψήφιο αντιπρόεδρό του.

Πολλοί τότε μετέφρασαν την κίνηση αυτή ως μία που θα βοηθούσε στη συσπείρωση του κόμματος εν όψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. Η ανακοίνωσε ήχησε ευχάριστα στα αφτιά των Ρεπουμπλικανών οι οποίοι τόνιζαν ότι δεν μπορούσαν να σκεφτούν καλύτερη επιλογή για αντιπρόεδρο.

Στην αντίθετη κατεύθυνση, οι Δημοκρατικοί και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον έκανε λόγο για έναν «απίστευτα διχαστικό και μη δημοφιλή» αντιπρόεδρο.

Ποιος είναι ο Μάικ Πενς

Στα 57 του χρόνια ο Μάικ Πενς έχει επιτελέσει επί σειρά ετών μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου και περισσότερο θεωρούνταν μία ασφαλής επιλογή, παρά θεαματική.

Πρόκειται για έναν πολιτικό ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους συντηρητικούς και στις μεσοδυτικές πολιτείες, αλλά το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα ήταν ότι είχε τη δυνατότητα να συσπειρώσει τους παραδοσιακούς οπαδούς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος γύρω από τον Τραμπ. Τα δύο αυτά στοιχεία ήταν καταλυτικά ώστε ο Τραμπ να καταλήξει τελικά στο πρόσωπό του.

Όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας Roll Call, Τραμπ και Πενς δοκίμασαν τη χημεία τους παίζοντας γκολφ σε ένα από τα γήπεδα του μεγιστάνα στο Νιου Τζέρσι και στην οικία του κυβερνήτη στην Ιντιάνα.

Γιατί δεν έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Μάικ Πενς εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει και αυτός υποψηφιότητα για το χρίσμα τω Ρεπουμπλικανών μία σειρά από σφάλματα όμως τον εμπόδισαν. Ένα από αυτά ήταν ότι εμφανίστηκε να παίρνει θέση κατά των ομοφυλοφίλων. Οι πιθανότητές του να πάει καλά μειώθηκαν και έτσι αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην κούρσα.

Η χημεία με τον Τραμπ

Όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας Roll Call, Τραμπ και Πενς δοκίμασαν τη χημεία τους παίζοντας γκολφ σε ένα από τα γήπεδα του μεγιστάνα στο Νιου Τζέρσι και στην οικία του κυβερνήτη στην Ιντιάνα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αρχικά ο κυβερνήτης της Ιντιάνα τάχθηκε υπέρ του Τεντ Κρουζ, ωστόσο είχε δηλώσει ότι θα συμμετείχε στην εκστρατεία εξ ονόματος οποιοδήποτε νικητή της εσωκομματικής διαδικασίας.

Ο ρόλος του στην προεκλογική εκστρατεία

Μέχρι στιγμής πάντως ο Μάικ Πενς έχει χρησιμοποιήσει τις σχέσεις που έχει χτίσει στο Κογκρέσο για να επουλώσει τις οποίες πληγές δημιούργησε με την εριστική προεκλογική του εκστρατεία ο εκκεντρικός μεγιστάνας.

Όπως τονίζει πάντως η Wall Street Journal ο 57χρονος δικηγόρος και πρώην παρουσιαστής talk-show, θα γίνει ο 48ος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αλλά θα είναι ο πρώτος που δεν θα έχει καμία εμπειρία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον στρατό. Ετσι θα πρέπει μεταξύ των άλλων να μάθει τον τρόπο που λειτουργεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αλλά και να προωθήσει κατάλληλα την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει απόλυτα ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο ακριβής του ρόλος στην ως αντιπρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαικ Πενς αντιπρόεδρος ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ