Φόβοι των γερμανικών βιομηχανιών ότι ο Τραμπ θα πλήξει το διεθνές εμπόριο - iefimerida.gr

Φόβοι των γερμανικών βιομηχανιών ότι ο Τραμπ θα πλήξει το διεθνές εμπόριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονες είναι οι ανησυχίες των γερμανικών βιομηχανιών μετά την εκλογή Τραμπ και προειδοποιούν τον νέο πρόεδρο να μην εφαρμόσει μέτρα εμπορικού προστατευτισμού, όπως προανήγγειλε στην προεκλογική του εκστρατεία.

Η Ενωση των γερμανικών βιομηχανιών του μηχανολογικού κλάδου προειδοποίησε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ να μην εφαρμόσει μέτρα εμπορικού προστατευτισμού, όπως προανήγγειλε στην προεκλογική του εκστρατεία, κρίνοντας ότι αυτό θα έπληττε την αμερικανική οικονομία αλλά και τις γερμανικές εξαγωγές.

«Εάν η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ακολουθήσει μια πορεία προστατευτισμού, οι συνέπειες αυτού θα γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο. Μπορούμε απλά να ελπίσουμε ότι οι δηλώσεις τους δεν θα συνοδευθούν από τις αντίστοιχες πράξεις», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της ένωσης VDMA Τίλο Μπρόντμαν.

Η ίδια ώρα η γερμανική ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών, που εκπροσωπεί τις εταιρείες BMW, Volkswagen, Daimler εκφράζει τον φόβο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείας θα επικεντρωθεί κυρίως στη δική της οικονομία σε βάρος των διεθνών εμπορικών ροών και σχέσεων.

Οπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της Ενωσης περισσότερος προστατευτισμός θα βλάψει όχι μόνο την οικονομία των ΗΠΑ αλλά και τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ