Απροετοίμαστος ο Ολάντ -Είχε φτιάξει συγχαρητήρια επιστολή μόνο για νίκη Χίλαρι! - iefimerida.gr

Απροετοίμαστος ο Ολάντ -Είχε φτιάξει συγχαρητήρια επιστολή μόνο για νίκη Χίλαρι!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απροετοίμαστο και το Ελιζέ για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Οπως μεταδίδει η Le Figaro ο Φρανσουά Ολάντ είχε συντάξει επιστολή συγχαρητηρίων μόνο για την Χίλαρι Κλίντον!

Ζαλισμένος από την σαρωτική επικράτηση Τραμπ εμφανίστηκε και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών. Παρότι διαβεβαίωσε ότι «η Γαλλία θα συνεχίσει να δουλεύει με τις ΗΠΑ», ο Ζαν Μαρκ Ερό προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «η Γαλλία είναι σύμμαχος αλλά δεν συμπλέει σε όλα».
Είναι γεγονός ότι η νίκη Τραμπ ήρθε καταπέλτης στην γαλλική πολιτική τάξη. «Προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε», δήλωσε ο κ. Ερό στο γαλλικό ραδιόφωνο. «Πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Αυτή η εκλογή είναι πρόκληση. Ενιωθα ότι υπήρχε μια ανησυχία, ερωτηματικά στις ΗΠΑ...Η κρίση του 2008 άφησε βαθιά σημάδια στην Αμερική», δήλωσε ο γάλλος ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι «ένα τμήμα των αμερικανών πολιτών που είχαν παραμεληθεί και δεν πήγαιναν να ψηφίσουν, αυτή τη φορά μετακινήθηκαν για να πάνε στην κάλπη».

Από την πλευρά της η Σεγκολέν Ρουαγιάλ φάνηκε πιο επιθετική. Κατήγγειλε «το χαμηλό επίπεδο μιας ρατσιστικής προεκλογικής εκστρατείας», όπως «ποτέ κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί στον σύγχρονο κόσμο. Η υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι σκέπτεται τους Δημοκράτες ψηφοφόρους «με απέραντη θλίψη», γιατί «υπερασπίστηκαν τις αξίες», μάταια. Εξέφρασε τη λύπη της γιατί οι μειονότητες δεν πήγαν να ψηφίσουν, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους «Λευκούς» που υποστήριζαν τον Τραμπ.

Την ίδια ώρα αμηχανία επικρατεί στο Βερολίνο με τη διαφαινόμενη νίκη Τραμπ. Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο κρατικό δίκτυο ARD χαρακτήρισε «δυνατό σοκ» τη διαφαινόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. «Κι εμείς οι Ευρωπαίοι γνωρίζουμε φυσικά ως εταίροι στο ΝΑΤΟ ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ρωτήσει τι προσφέρουμε στη συμμαχία», δήλωσε η Χριστιανοδημοκράτισσα πολιτικός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίλαρι Κλίντον Ελιζέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ