Ο πυρηνοκίνητος κομμουνισμός θεοποιεί τον... σούπερμαν Κιμ Γιονγκ Ιλ - iefimerida.gr

Ο πυρηνοκίνητος κομμουνισμός θεοποιεί τον... σούπερμαν Κιμ Γιονγκ Ιλ

Κιμ Γιονγκ Ιλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθ'οδόν προς τη θεοποίηση βρίσκεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας παρατήρησε «παράξενα φυσικά φαινόμενα», μετά τον θάνατο του βορειοκορεάτη ηγέτη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA ανέφερε σε τηλεγράφημά του ότι ο πάγος σε μία παγωμένη λίμνη ράγισε «τόσο δυνατά, που έμοιαζε να ταρακουνά τον παράδεισο και τη γη» και μια μυστηριώδης λάμψη εθεάθη σε απομακρυσμένη βουνοκορφή.

Επιπλέον, το πρακτορείο ανέφερε πως χιονοθύελλα έπληξε τη χώρα την ώρα του θανάτου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ και ο πάγος στη λίμνη Τσον, κοντά στο μέρος όπου λέγεται πως γεννήθηκε ράγισε.

Φυσικά δεν έφταναν μόνο αυτά αφού «μετά το ξαφνικό τέλος της καταιγίδας την Πέμπτη, ένα μήνυμα γραμμένο στο βράχο: "Βουνό Παέκτου, ιερό βουνό της επανάστασης. Κιμ Γιονγκ-Ιλ" έλαμψε για λίγο».

Και αν ακόμα είστε δύσπιστοι σχετικά με το θρήνο της φύσης, το πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας ανακοίνωσε πως την ίδια μέρα « ένας πελαργός έλαβε στάση «θρήνου» στο άγαλμα του πατέρα του Κιμ Γιονγκ-Ιλ στην πόλη Χαμχούνγκ».

Νότια Κορέα: ερευνά τα αίτια θανάτου

Την ίδια ώρα, η Νότιος Κορέα αναρωτιέται πώς πραγματικά πέθανε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

Επικαλούμενος φωτογραφίες από αμερικανικό δορυφόρο, ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών της Νοτίου Κορέας, Ουόν Σέι-Χουν αναφέρει ότι δεν υπήρχε ίχνος του τρένου, στο οποίο ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ λέγεται ότι πέθανε το Σάββατο.

Ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας είπε ότι η Σεούλ προσπαθεί να μη δείξει σημάδια εχθρότητας προς την Πιονγκγιάνγκ και τόνισε ότι η επιστροφή της σταθερότητας στη Βόρειο Κορέα είναι προς το συμφέρον της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ