Τα χιονοδρομικά ρίχνουν τις τιμές τους λόγω κρίσης - iefimerida.gr

Τα χιονοδρομικά ρίχνουν τις τιμές τους λόγω κρίσης

χιονοδρομικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί μέχρι πριν μία εβδομάδα ο καιρός να μη θύμιζε σε τίποτα Χριστούγεννα, ωστόσο έκανε το χατήρι στους λάτρεις των χειμερινών σπορ και τα χιονοδρομικά κέντρα θα είναι ανοιχτά και έτοιμα για το κοινό τις ημέρες των εορτών. Μάλιστα, ακολουθώντας το πνεύμα των ημερών, τα περισσότερα έριξαν και τις τιμές τους.

Η οικονομική κρίση που πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οδήγησε τους υπεύθυνους των περισσότερων χιονοδρομικών κέντρων σε «πάγωμα» τιμών, με εκπτώσεις μέχρι και 40% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα.

Τα χιονοδρομικά παρέχουν εκπτώσεις και ειδικές προσφορές στους λάτρεις των χειμερινών σπορ, ελπίζοντας να μην πέσει η επισκεψιμότητα των κέντρων, μετά από 4 χρόνια υπολειτουργίας εξαιτίας της μειωμένης χιονόπτωσης.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το «Έθνος», στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών είσοδος τις καθημερινές διαμορφώνεται στα 10 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα, τις γιορτές και τις αργίες στα 13 ευρώ, ενώ στα Χάνια του Πηλίου το κόστος της κάρτας ημερήσιας χρήσης ανέρχεται στα 12 ευρώ τις καθημερινές και στα 15 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Στο Καϊμακτσαλάν,μειώθηκε η ετήσια κάρτα για τους χιονοδρόμους στα 110 ευρώ, από 200 ευρώ πέρυσι, ενώ η τιμή για κάρτες ημερήσιας χρήσης έμεινε στα περσινά επίπεδα. Στο Πισοδέρι, η τιμή της ημερήσιας κάρτας μειώθηκε από τα 18 στα 15 ευρώ και της ετήσιας από τα 150 στα 100, ενώ προσφέρεται ολοκληρωμένο «πακέτο» προσφοράς, που προβλέπει 6ήμερη παραμονή με 5 διανυκτερεύσεις, 5 ημέρες χιονοδρομίας και 5 γεύματα, στην τιμή των 230 ευρώ κατ' άτομο.

Η διοίκηση του χιονοδρομικού κέντρου στο Σέλι «πάγωσε» τις τιμές και προχώρησε σε ειδικές προσφορές για παιδιά, με σκοπό να προσελκύσει επισκέπτες, ενώ τα Τρία Πέντε Πηγάδια μείωσαν κατά 20% τις τιμές στις κάρτες πολλαπλής χρήσης, ενώ για την ημερήσια χρήση οι τιμές μειώθηκαν από τα 18 στα 16 ευρώ για τα Χριστούγεννα και τα Σαββατοκύριακα, και από τα 16 στα 15 ευρώ τις καθημερινές.

Στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, οι τιμές παρέμειναν «παγωμένες» στα περσινά επίπεδα (30 ευρώ για Σαββατοκύριακα και αργίες, 15 ευρώ για τις καθημερινές), ενώ αναμένεται να γίνουν και ειδικές προσφορές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Τέλος, στο Φαλακρό το ημερήσιο κόστος ανέρχεται στα 15 ευρώ για τους ενηλίκους και 4 ευρώ για τα παιδιά, ενώ το χιονοδρομικό στο Ελατοχώρι Πιερίας έχει προσφορές που φτάνουν μέχρι και 40% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ