Απίστευτο: Ψηφίζουν και οι αστροναύτες από το διάστημα στις εκλογές των ΗΠΑ - Οι οδηγίες της NASA - iefimerida.gr

Απίστευτο: Ψηφίζουν και οι αστροναύτες από το διάστημα στις εκλογές των ΗΠΑ - Οι οδηγίες της NASA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά στις ΗΠΑ ακόμη και στο διάστημα να είσαι... θα ψηφίσεις.

Τι κι αν οι αστροναύτες δεν βρίσκονται επί αμερικάνικου εδάφους, οι ίδιοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα... από τα «αστέρια».

Απίστευτο: Ψηφίζουν και οι αστροναύτες από το διάστημα στις εκλογές των ΗΠΑ - Οι οδηγίες της NASA  | iefimerida.gr 0

Η NASA, λοιπόν, έχει προνοήσει και γι΄αυτό, καθώς όταν οι αστροναύτες βρίσκονται στο διάστημα έχουν ήδη περάσει κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες πριν το ταξίδι τους, με αποτέλεσμα να θεωρούνται ενεργοί ψηφοφόροι την κρίσιμη ημέρα.

«Μπορεί να μην φαντάζει σημαντικό, αλλά όταν απομακρύνεσαι από τον πλανήτη σου, ακόμη και τα «μικρά» πράγματα, φαντάζουν μεγάλα» είχε δηλώσει αστροναύτης David Wolf , ο οποίος ήταν και ο πρώτος αστροναύτης που ψήφισε από το διάστημα το 1997.

Η διαδικασία δεν είναι απλή, καθώς οι αστροναύτες λαμβάνουν 6 μήνες πριν τις εκλογές μία φόρμα, η οποία αποτελεί το ψηφοδέλτιο τους, το οποίο προσμετράται την ημέρα των εκλογών.

Απίστευτο: Ψηφίζουν και οι αστροναύτες από το διάστημα στις εκλογές των ΗΠΑ - Οι οδηγίες της NASA  | iefimerida.gr 1

Να σημειωθεί πως κάθε φορά οι Αμερικάνοι αστροναύτες, αποφασίζουν από πριν σε ποιες εκλογές θέλουν αν είναι ενεργοί (τοπικές, ομοσπονδιακές, περιεφερειακές), ώστε να ακολουθήσουν και την απαραίτητη διαδικασία.

Φωτογραφίες: ΝΑSA

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές ΗΠΑ αστρονάυτες ψήφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ