Φίλης -Τσίπρας ήρθαν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο μετά τον ανασχηματισμό [εικόνες]

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αξιολόγηση και η διαπραγμάτευση για το χρέος, σε συνάρτηση με την επίσκεψη Ομπάμα την ερχόμενη εβδομάδα και τον αντίκτυπο που θα έχει.

Στο Συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα του ΕΣΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί να εξαντλήσει κάθε περιθώριο συναίνεσης μέχρι την Πέμπτη και να εκφράζει την ικανοποίησή του για την συναίνεση από τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη συνεδρίαση του κορυφαίου κομματικού οργάνου μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, αλλά και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Φίλη, μετά την αποπομπή του δεύτερου από το υπουργείο Παιδείας και την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού. Για το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε τίποτα, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο συναίνεσης για το ΕΣΡ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, υποστήριζαν ότι «έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο συναίνεσης και με τη Ν.Δ. και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

Οι ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και σε αυτό το ζήτημα, και συμπλήρωναν ότι είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι ήδη έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα, κλίμα συναίνεσης, το οποίο αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία της τελευταίας συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, όπου, υπενθυμίζεται, η κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν θετικά.




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ