Ποιος θέλει μια κυλότα ναζί; Πουλήθηκε της Εύα Μπράουν για 3.500 ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιος θέλει μια κυλότα ναζί; Πουλήθηκε της Εύα Μπράουν για 3.500 ευρώ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ιστορικό κειμήλιο θεωρήθηκε προφανώς μια κυλότα με δαντέλα που είχε στην ντουλάπα της η Εύα Μπράουν, σύντροφος του Αδόλφου Χίτλερ, με αποτέλεσμα να πωληθεί σε δημοπρασία έναντι σχεδόν 3.500 ευρώ.

Η δημοπρασία έγινε στη Βρετανία και τα εσώρουχα δόθηκαν σε ιδιώτη συλλέκτη, ο οποίος κοπίασε για να αποκτήσει το εσώρουχο της πιο διάσημης γυναίκας ναζί στον κόσμο, αφού οι επίδοξοι αγοραστές ήταν πολλοί.

Η αίθουσα δημοπρασιών στη μικρή πόλη Μαλβέρν της Αγγλίας ήταν γεμάτη κόσμο, εκεί που προτάθηκε προς πώληση η μοβ κυλότα με λευκή δαντέλα της ερωμένης του Χίτλερ. Αυτό το εσώρουχο χρονολογείται από το 1940, έχει το μονόγραμμα ΕΒ και έναν μικρό φιόγκο από σατέν.

Τα οπίσθια που φορούσαν αυτό το εσώρουχο ανήκαν στην Εύα Μπράουν, ερωμένη και προσωρινή σύζυγο του Αδόλφου Χίλτερ. Και άλλα δικά της προσωπικά αντικείμενα προτάθηκαν στη δημοπρασία. Ενα χρυσό δαχτυλίδι, ένα ασημένιο κουτί με καθρέφτη, καθώς και μια θήκη για το κόκκινο κραγιόν της.

Ποιος θέλει μια κυλότα ναζί; Πουλήθηκε της Εύα Μπράουν για 3.500 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ποιος θέλει μια κυλότα ναζί; Πουλήθηκε της Εύα Μπράουν για 3.500 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα εσώρουχα της ερωμένης του Φύρερ αποκαλύπτονται δημόσια: το 2015, σε ένα μικρό παλαιοπωλείο του Οχάιο βγήκε προς πώληση μια κυλότα που ανήκε στην Εύα Μπράουν, έναντι 7.500 δολαρίων. Δεν είχε μονόγραμμα, δεν είχε διαπίστευση, αλλά έγινε ανάρπαστη.

Ποιος θέλει μια κυλότα ναζί; Πουλήθηκε της Εύα Μπράουν για 3.500 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ποιος θέλει μια κυλότα ναζί; Πουλήθηκε της Εύα Μπράουν για 3.500 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτή η αγοραστική μανία για τα προσωπικά είδη μιας από τις θλιβερότερα διάσημες γυναίκες στον κόσμο; Σύμφωνα με τη Sophie Jones, του οίκου Philip Serrel, όπου έγινε η δημοπρασία, οι υποψήφιοι αγοραστές «είναι άνθρωποι που γοητεύονται από εκείνη την εποχή».

Ο ίδιος ο Philip Serrell, που διοργάνωσε τη δημοπρασία της κυλότας της Εύα Μπράουν, δήλωσε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε πουλήσει εσώρουχο στη ζωή του. «Διερωτώμαι αν ο διάδοχός μου στον οίκο δημοπρασιών θα πουλήσει το εσώρουχο του κ. Τραμπ σε πενήντα χρόνια», δήλωσε ειρωνικά.

Εσώρουχα του Χίτλερ δεν έχουν ακόμη πωληθεί, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Δουβλίνο πουλήθηκε το χαρτί υγείας που χρησιμοποιούσαν οι στρατιώτες ναζί της Βέρμαχτ, με την επωνυμία «Εντελβάις», αφού το χαρτί υγείας εκείνη την εποχή εθεωρείτο είδος πολυτελείας. Το ρολό πουλήθηκε έναντι 290 ευρώ.

Ποιος θέλει μια κυλότα ναζί; Πουλήθηκε της Εύα Μπράουν για 3.500 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυλότα ναζί Εύα Μπράουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ