Απάντηση Ελληνικού Φεστιβάλ στον Θεοδωρόπουλο: «Ουδέποτε υπέβαλε απολογισμό προς έγκριση στο ΔΣ» - iefimerida.gr

Απάντηση Ελληνικού Φεστιβάλ στον Θεοδωρόπουλο: «Ουδέποτε υπέβαλε απολογισμό προς έγκριση στο ΔΣ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στα όσα ανέφερε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος για τις σχέσεις του με το ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών δίνει σήμερα η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Λιάνα Θεοδωράτου, μέσω του γραφείου τύπου.

Η κ. Θεοδωράτου απαντά στα όσα ανέφερε, με συνέντευξη τύπου προς τον τύπο, την Δευτέρα ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και καταλήγει πως, στόχος παραμένει η αναζήτηση κοινών τόπων για την προαγωγή του δημόσιου πολιτιστικού συμφέροντος.

Ολόκληρο το κείμενο

«Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ, κος Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, επισημαίνονται τα ακόλουθα :

1ον) Το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού προτίθεται να απαντήσει άμεσα επί όλων των σημείων που θίγει στην αφήγησή του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής.

Δεσμεύεται επιπλέον, να εισφέρει πρόσθετα δεδομένα στη συζήτηση περί καλλιτεχνικού έργου και χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, στο πλαίσιο ενός δημόσιου πολιτιστικού οργανισμού.

2ον) Ως προς την απουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ από τη συνέντευξη τύπου της 7ης.11.2016 επισημαίνουμε ότι :

ι) το ΔΣ ουδέποτε κλήθηκε να παραστεί στην υπό συζήτηση συνέντευξη

ιι) ο απολογισμός που εξήγγειλε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής ουδέποτε είχε υποβληθεί προς έγκριση στο ΔΣ του οργανισμού, όπως κατά νόμο προβλέπεται, παρά τα επανειλημμένα σχετικά αιτήματα του ΔΣ

ιιι) η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή συνέπεσε χρονικά με την τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Πολιτισμού από τον απερχόμενο υπουργό, κο Αριστείδη Μπαλτά στη νέα Υπουργό Πολιτισμού, κα Λυδία Κονιόρδου.

3ον) Ενόψει των δεδομένων που διαμόρφωσε η μονομερής ενέργεια του κου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, το ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ ως θεσμικό όργανο διοίκησης του φορέα εκτίμησε ότι οφείλει εντός της ημέρας να ενημερώσει την Υπουργό Πολιτισμού και ακολούθως να τοποθετηθεί άμεσα δημοσίως.

4ον) Τέλος, είναι αυτονόητο ότι στόχος μας παραμένει η αναζήτηση κοινών τόπων για την προαγωγή του δημόσιου πολιτιστικού συμφέροντος, το οποίο πρωτίστως οφείλει να υπηρετεί η λειτουργία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ».

«Οι σχέσεις μου με το ΔΣ του Φεστιβάλ έχουν διαρραγεί εντελώς» ανέφερε την Δευτέρα ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Δείτε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ