Ερχεται η γιορτή των εργένηδων -Η μεγαλύτερη ημέρα διαδικτυακών αγορών - iefimerida.gr

Ερχεται η γιορτή των εργένηδων -Η μεγαλύτερη ημέρα διαδικτυακών αγορών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κινεζικές εταιρίες κούριερ αναμένουν αύξηση των αποστολών τους τις επόμενες ημέρες, καθώς πλησιάζει η «Ημέρα των Εργένηδων» (Singles' Day).

Η μεγαλύτερη στον κόσμο ημέρα διαδικτυακών αγορών.

Ο Λιου Τζουν, αναπληρωτής διευθυντής του Κρατικού Ταχυδρομικού Γραφείου, δήλωσε ότι οι εταιρίες κούριερ αναμένεται να παραδώσουν πάνω από 1 δισεκ. πακέτα τις ημέρες μετά την Παρασκευή που είναι «Ημέρα των Εργένηδων», με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 35% σε σχέση με πέρυσι.

Η «Ημέρα των Εργένηδων» εορτάζεται στην Κίνα ήδη από τη δεκαετία του 1990 αλλά με διαφορετικό τρόπο.
Ενώ αρχικά η ημέρα αυτή εορταζόταν με ποτά και πάρτυ, τα τελευταία χρόνια την εκμεταλλεύθηκαν οι εταιρίες διαδικτυακών αγορών και κατέληξε να σηματοδοτεί μια ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας.

Οι πωλήσεις κατά την «Ημέρα των Εργένηδων» ήδη ξεπερνούν τη λεγόμενη «Μαύρη Παρασκευή» (Black Friday) στις ΗΠΑ και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Boxing Day) στη Βρετανία.

Οι πωλήσεις σε μια μόνο ιστοσελίδα αγορών, την Tmall, ανήλθαν πέρυσι στα 91,2 δισεκ. γιουάν (περίπου 14 δισεκ. δολάρια).
Κάποιοι αναλυτές αναμένουν οι πωλήσεις να αυξηθούν έως και κατά 50% φέτος.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ single's day διαδικτυακές αγορές κούριερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ