Ντίξβιλ Νοτς: Η μικρή πόλη των ΗΠΑ που ψηφίζει πάντα πρώτη -Nικήτρια η Χίλαρι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ντίξβιλ Νοτς: Η μικρή πόλη των ΗΠΑ που ψηφίζει πάντα πρώτη -Nικήτρια η Χίλαρι [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP Photo/Jim Cole
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία μικρή πόλη των ΗΠΑ, το Ντίξβιλ Νοτς του Νιου Χαμσάιρ, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά, ανακοίνωσε τον νικητή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου.

Η μικρή πόλη ψηφίζει κατά παράδοσιν 24 ώρες πριν από την υπόλοιπη Αμερική, και έτσι οι εν ενεργεία ψηφοφόροι της λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις ΗΠΑ ενεργοποίησαν τη διαδικασία των προεδρικών εκλογών.

Ντίξβιλ Νοτς: Η μικρή πόλη των ΗΠΑ που ψηφίζει πάντα πρώτη -Nικήτρια η Χίλαρι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι ψηφοφόροι συνηθίζουν να συγκεντρώνονται τα μεσάνυχτα στην αίθουσα εκδηλώσεων ενός συγκροτήματος χειμερινών σπορ πριν ανοίξουν επίσημα οι κάλπες και ψηφίζουν πρώτοι από όλους τους συμπατριώτες τους στις ΗΠΑ. Η καταμέτρηση γίνεται απευθείας όπως και η ανακοίνωση του αποτελέσματος ώστε το μικρό χωριό να κατακτήσει την πρώτη θέση σε μία ατυπη κούρσα που διατηρεί με τα γύρω χωριά.

Ντίξβιλ Νοτς: Η μικρή πόλη των ΗΠΑ που ψηφίζει πάντα πρώτη -Nικήτρια η Χίλαρι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μετέδωσε ο Guardian νικήτρια της αναμέτρησης στο απομακρυσμένο χωριό ήταν η Χίλαρι Κλίντον με 4 ψήφους. Δεύτερος ήρθε ο Ντόναλντ Τραμπ με 2 ψήφους, και ακολούθησαν ο Γκάρι Τζόνσον και ο Μιτ Ρόμνεϊ με μία ψήφο (το ψηφοδέλτιο ακυρώθηκε διότι έφερε χειρόγραφο το όνομα του Μιτ Ρόμνεϊ, του προεδρικού υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών που ηττήθηκε στο 2012 από τον Μπαράκ Ομπάμα).

Το δεύτερο αποτέλεσμα ανακοινώθηκε στο Millsfield του Νιου Χαμσάιρ όπου Τραμπ προηγήθηκε με 16 ψήφους έναντι 4 της αντιπάλου του, και το τρίτο αποτέλεσμα ανακοινώθηκε στο Hart's Location όπου η υποψήφια των Δημοκρατικών πήρε 17 ψήφους έναντι 13 του Τραμπ.

Φωτογραφίες: AP Photo/Jim Cole

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντιξβιλ νοτς. εκλογες ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ