Προτροπή Ομπάμα: «Κάντε για την Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα» - iefimerida.gr

Προτροπή Ομπάμα: «Κάντε για την Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα»

Φωτογραφία: Commons.wikimedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κάντε για την Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα» προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Έχετε την ευκαιρία να εκλέξετε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο!» πρόσθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον των υποστηρικτών της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον προεδρικό θώκο.

Το πλήθος φώναζε το σύνθημα «Ναι, μπορούμε!» (Yes, we can!), το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

«Γνωρίζω την Χίλαρι. Έχει αφιερώσει την ζωή της στο να κάνει αυτήν την χώρα καλύτερη» τόνισε ο Ομπάμα και κάλεσε τους Αμερικανούς να σπεύσουν να ψηφίσουν την πρώην Πρώτη Κυρία.

«Αύριο θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ μιας πολιτικής του διχασμού και της κακίας και (…) μιας πολιτικής που λέει "όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί"» πρόσθεσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον (στα αγγλικά "stronger together").

«Και δεν πρέπει απλώς να ψηφίσετε εναντίον κάποιου. Έχετε μια υποψήφια που ανέρχεται στο ύψος των περιστάσεων και (αξίζει) την ψήφο σας. Μια υποψήφια που είναι έξυπνη. Μια υποψήφια που είναι σταθερή. Μια υποψήφια που έχει δοκιμαστεί» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε εξάλλου ότι είναι «λίγο συγκινημένος» καθώς τελειώνει αυτή η προεκλογική εκστρατεία.

«Πρόκειται πιθανόν για την τελευταία μου ημέρα που συμμετέχω σε μια εκστρατεία για κάποιο χρονικό διάστημα» εξήγησε ο απερχόμενος πρόεδρος που θα παραδώσει την σκυτάλη στον/στην διάδοχό του και θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ