Ντι Κάνιο: «Ντροπή για την ιστορία της Ιταλίας ο Μουσολίνι» - iefimerida.gr

Ντι Κάνιο: «Ντροπή για την ιστορία της Ιταλίας ο Μουσολίνι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετανιωμένος «για εκφράσεις και πράξεις του παρελθόντος, που δεν με αντιπροσωπεύουν με ακρίβεια», όπως δήλωσε, εμφανίστηκε ο Πάολο Ντι Κάνιο, λίγο μετά την απόλυσή του για τατουάζ-ύμνο στον Μουσολίνι.

O Πάολο Ντι Κάνιο έκανε δηλώσεις που θα συζητηθούν, λίγες μέρες μετά την απόλυσή του από το «Sky Italia», για το τατουάζ «DVX», που παραπέμπει στον Ιταλό δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Γράφω γιατί θα ήθελα, μέσω εσάς, να στείλω ένα μήνυμα στην εβραϊκή κοινότητα που αντιπροσωπεύετε. Ξέρω ότι γνωρίζετε την προσωπική μου ζωή, δεν θα ήθελα να την συνοψίσω σε αυτή την περίσταση. Σίγουρα, στην περίοδο που είμαι μακριά από την προσοχή του κόσμου, ένιωσα βαθιά πίκρα για το ότι ακόμα τραβάω αρνητικά τα φώτα, για εκφράσεις και πράξεις του παρελθόντος που δεν με αντιπροσωπεύουν με ακρίβεια. Θέλω να βρω έναν τρόπο να διαγράψω αυτήν την υπόθεση μια και καλή.μ Πρώτα πρέπει να το κάνω για την οικογένειά μου, ιδιαίτερα για τις κόρες μου, ώστε να μην βλέπουν τον πατέρα τους σαν μια φιγούρα που αντιπροσωπεύει την βία, τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Δεν ήμουν ποτέ έτσι, δεν είμαι καθόλου έτσι.

Νιώθω πως αναγκάζομαι να επανέλθω σε αυτό το θέμα, παρότι νόμιζα ότι το είχα ξεκαθαρίσει ήδη στο παρελθόν: Δεν έχω καμία σχέση με αντισημιτικές ιδέες, με ρατσισμό, με διακρίσεις ή βία. Θεωρώ -χωρίς αν, και, ή αλλά- πως οι ρατσιστικοί νόμοι που επιβλήθηκαν από τον Μουσολίνι ήταν μια φοβερή ντροπή για την ιστορία της χώρας. Μια προσβολή που προκάλεσε μια φοβερή τραγωδία για χιλιάδες Εβραίους της Ιταλίας. Αυτή ακριβώς είναι η μου θέση».

Ντι Κάνιο: «Ντροπή για την ιστορία της Ιταλίας ο Μουσολίνι» | iefimerida.gr 0

Πάντως, η ποδοσφαιρική του καριέρα στιγματίστηκε από φασιστικές απόψεις, ενώ η φυσιογνωμία του έχει συνδεθεί με την χαρακτηριστική κίνηση του ναζιστικού χαιρετισμού προς τις εξέδρες. Όσο για την πολιτική του ιδεολογία είχε δηλώσει το 2005: «Είμαι φασίστας, όχι ρατσιστής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντι Κάνιο τατουάζ Μουσολίνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ