Ντάισελμπλουμ μπαίνοντας στο Eurogroup: Τον Δεκέμβριο θα δούμε για το χρέος - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ μπαίνοντας στο Eurogroup: Τον Δεκέμβριο θα δούμε για το χρέος

Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS/Virginia Mayo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σήμερα θα συζητήσουμε για την πρόοδο της Ελλάδας», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η προσπάθεια είναι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου να έχει γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος ώστε το ΔΝΤ να έχει τις πληροφορίες για να συζητήσει φέτος το θέμα της Ελλάδας.

Ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup τόνισε πως πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις. «Το επόμενο μεγάλο βήμα θα είναι να πάει το ΔΝΤ στο Διοικητικό του Συμβούλιο πριν το τέλος της χρονιάς. Αυτός είναι ο στόχος μου για τις 5 Δεκεμβρίου» και πρόσθεσε πως αυτό ήταν και κάτι που μας είχαν υποσχεθεί τον Μάιο δήλωσε.

Σχετικά με το εάν θα πρέπει να ληφθούν μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δήλωσε ότι ήταν ξεκάθαρη η απόφαση του Eurogroup την άνοιξη.

«Σίγουρα δεν θα πάρουμε απόφαση σήμερα. Το τι χρειάζεται για το χρέος συναρτάται από πολλές παραμέτρους: ανάπτυξη, πληθωρισμό, δεσμεύσεις της Ελλάδας. Δεν έχουμε σήμερα ορατότητα για όλα αυτά, αυτή τη συζήτηση θα την συνεχίσουμε στις 5 Δεκεμβρίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερούν Ντάισλεμπλουμ Ελλάδα ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ