Αφαίρεση των εμφυτευμάτων σιλικόνης συστήνει ο γάλλος υπουργός Υγείας - iefimerida.gr

Αφαίρεση των εμφυτευμάτων σιλικόνης συστήνει ο γάλλος υπουργός Υγείας

Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αφαίρεση των εμφυτευμάτων στήθους της εταιρίας ΡΙΡ, ακόμα και αν δεν έχει παρατηρηθεί πρόβλημα, συνέστησε στις Γαλλίδες ο υπουργός Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν «για προληπτικούς λόγους και χωρίς χαρακτήρα του επείγοντος»

Περίπου 30.000 γυναίκες στη Γαλλία έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αύξησης στήθους χρησιμοποιώντας τα εμφυτεύματα αυτά, ορισμένα από τα οποία περιέχουν μη ιατρική σιλικόνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα εμφυτεύματα αυτά να υποστούν ρήξη.

"Για προληπτικούς λόγους και χωρίς τον χαρακτήρα του επείγοντος, ο υπουργός Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν και η υφυπουργός Νόρα Μπερά συστήνουν στις γυναίκες την αφαίρεση των εμφυτευμάτων, ακόμα και αν δεν υπάρχει κλινική εικόνα ότι υπάρχει πρόβλημα", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Μέχρι σήμερα οι γαλλικές υγειονομικές αρχές είχαν συστήσει απλώς στις γυναίκες που έφεραν τα εμφυτεύματα αυτά να "συμβουλευτούν τους γιατρούς τους" για να "υποβληθούς στις κατάλληλες κλινικές και ακτινολογικές εξετάσεις".

Το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι "δεν υπάρχει μέχρι σήμερα αυξημένος κίνδυνος για τις γυναίκες με εμφυτεύματα της εταιρίας ΡΙΡ σε σύγκριση με εμφυτεύματα άλλων εταιριών".

Το υπουργείο διευκρινίζει πως "έχει αποδειχτεί πως υπάρχει κίνδυνος τα εμφυτεύματα αυτά να διαρραγούν ή να υπάρξει μόλυνση από την σιλικόνη που περιέχουν με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αφαίρεσή τους".

Οκτώ γυναίκες που είχαν προσθέσει εμφυτεύματα στήθους της γαλλικής εταιρίας Poly Implant Proth?se (PIP) εμφάνισαν κάποια μορφή καρκίνου.

Η εταιρία παρήγαγε 100.000 εμφυτεύματα το χρόνο, πριν τα προϊόντα της αποσυρθούν από την αγορά στις αρχές του 2010.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ - Γαλλ.πρακτ. - Ρόιτερς)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ