Ένα υπέροχο, κάπως χειμωνιάτικο πιάτο. Θα σας δώσω την αυθεντική συνταγή, με σολωμό καπνιστό.
Υλικά
- 700 γραμμάρια πατάτες κίτρινες, σκληρές, Νάξου
- 4-5 φετούλες καπνιστό σολωμό
- 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τις πατάτες και βράστε τις σε καυτό, αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, να μη λιώσουν
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Όταν κρυώσουν κάπως οι πατάτες, καθαρίστε τις και κόψτε τις σε φετούλες
- Κόψτε το σολωμό σε λωρίδες και το σκόρδο ψιλοκομμένο
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι και βάλτε στρώσεις: 1 στρώση πατάτες, μια στρώση σολωμό
- Ενδιαμέσως ρίξτε το σκόρδο και λίγο πιπέρι -Μη βάλετε αλάτι καθόλου
- Η τελευταία στρώση να είναι πατάτες –Απλώστε παντού από πάνω παρμεζάνα
- Περιχύστε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και βάλτε να ψηθεί στο φούρνο για 30 λεπτά
- Αν χρειαστεί, προφυλάξτε το στην αρχή, με αλουμινόχαρτο
- Μοναδικό πιάτο, τρώγεται και ως κυρίως με μια σαλάτα