Φασολάκια πράσινα, βουτύρου

Τα πράσινα φασολάκια δεν γίνονται μόνο λαδερά με ντομάτα. Γίνονται σκέτα, βραστά, με βούτυρο.

Συνοδεύουν έτσι όλα τα κρέατα, το ψητό κοτόπουλο, τρώγονται με ζαμπόν ή και σκέτα. Πρόκειται για μια συγκλονιστική συνταγή, δοκιμάστε την, αντί για τηγανητές πατάτες. Είναι τόσο σικ!


Υλικά

  • 1/3 κιλού φασολάκια φρέσκα, τρυφερά, στρογγυλά
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • Μαϊντανό και φρέσκο βασιλικό αν έχετε
  • 1 μύτη του κουταλιού τσίλι (εντελώς προαιρετικό)
  • 150 γραμμάρια βούτυρο ποιοτικό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις άκρες από τα φασολάκια
  • Ρίξτε τα να βράσουν σε μπόλικο βραστό και αλατισμένο νερό
  • Οταν βράσουν, αλλά να είναι ακόμη al dente, στραγγίστε τα και περάστε τα σε κρύο νερό για να «σταθούν» -Στραγγίστε καλά
  • Κόψτε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό
  • Λιώστε πολύ ελαφρά το βούτυρο και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί: βούτυρο, σκόρδο, μαϊντανό
  • Περιχύστε πλούσια τα φασολάκια και σερβίρετε με φύλλα βασιλικού και τσίλι, αν θέλετε –Φασολάκια βουτύρου!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή φασολάκια πράσινα βουτύρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ