Αιφνιδιαστικά στην Τουρκία ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Αιφνιδιαστικά στην Τουρκία ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ

Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αγκυρα βρέθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, με την επίσκεψή του να μην έχει ανακοινωθεί εκ των προτέρων.

Ο κ. Ντάνφορντ συναντήθηκε αιφνιδιαστικά με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η επίσκεψή του συμπίπτει με την έναρξη της επιχείρησης, στη Συρία, του αραβοκουρδικού συνασπισμού (SDF) για την ανακατάληψη της Ράκας από το Ισλαμικό Κράτος. Νωρίτερα, οι FDS είχαν αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον συμφώνησε να μην παίξει κανένα ρόλο η Τουρκία σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Η Τουρκία ανησυχεί επειδή βασικός κορμός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) είναι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μια πανίσχυρη κουρδική πολιτοφυλακή την οποία η Αγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση και την κατηγορεί ότι συνδέεται με το PKK.

Οσον αφορά την συνάντηση Ντάνφορντ-Ακάρ, η Αγκυρα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία ΗΠΑ Ένοπλες Δυνάμεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ